Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.05.2010.
03:33
danas.rs A

Radikali u škripcu bez para

Taman kad se pomislilo da je podelama u Srpskoj radikalnoj stranci, nakon odlaska Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, došao kraj i da je ova partija stabilizovala rejting na pet do osam odsto glasačkog tela, iz valjevskog odbora SRS stigao je zahtev u kome se traži smena gotovo kompletne stranačke vrhuške.

Nataša Jovanović, Gordana Pop Lazić i Dragan Todorović svode račune, a članstvo radikala iz Valjeva traži njihovu smenu...
 

Prema nekim mišljenjima, ovde je u stvari više reč o borbi za goli život i nedostatku sredstava, nego što je reč o nekim političkim zaokretima.

Veran Panić, predsednik Okružnog odbora SRS za Kolubarski okrug, naglasio je za Danas da “neko u stranci mora da snosi posledice i preuzme odgovornost zbog loših rezultata na svim skorašnjim lokalnim izborima“.

- Stav Gradskog odbora SRS u Valjevu je da bi trebalo podmladiti rukovodeći kadar, odnosno da ljudi koji je vode već dvadeset godina treba da se povuku. Tu četvorku, gde podrazumevam Dragana Todorovića, Vjericu Radetu, Gordanu Pop Lazić i Natašu Jovanović, trebalo bi skloniti s rukovodećih pozicija u partiji, a na njihovo mesto dovesti, recimo, Aleksandra Martinovića, Dejana Mirovića, Dragana Stevanovića i Marinu Raguš. To nije samo moj stav. Obavljam dužnost predsednika Okružnog odbora i prenosim mišljenje većine članova čiji sam pretpostavljeni, ali i simpatizera stranke. Oni su svi složni da nam je potrebna mlada krv. Valjda unutar SRS postoji nekakva demokratija koja dopušta da svako kaže ono što misli - izričit je Panić.

itan da li se zalaže za saradnju sa SNS, Panić tvrdi da je on odan radikalima i Vojislavu Šešelju.

- Ostao sam na braniku partije onda kada je bilo najteže. Nisam otišao u SNS poput mnogih. Verujem u ideologiju radikala i našeg lidera Vojislava Šešelja. On je neponovljiv i tvrdim da i on hoće podmlađivanje rukovodstva - zaključuje Veran Panić.
 

Nema nejedinstva

Međutim, i stariji i mlađi funkcioneri SRS u Beogradu poručuju da nejedinstva nema i tvrde da iza Panića stoje neke druge političke partije, pre svih naprednjaci, koji na ovaj način nastoje da sebi obezbede dobar rezultat na vanrednim lokalnim izborima u Boru.

- Statut SRS predviđa da svaki naš član može da pokrene bilo koje pitanje i da zbog toga ne snosi nikakve posledice. Veran Panić je, međutim, izabrao da svoj zahtev za smenu rukovodstva prosledi medijima, a ne vrhu stranke koji o tome odlučuje - rekao je za Danas potpredsednik radikala Dragan Todorović i najavljuje da će zahtevati pokretanje disciplinskog postupka protiv Panića.

Todorović priznaje da je rejting stranke između pet i osam odsto, ali kaže da se situacija nakon velikih lomova u stranci konačno stabilizovala.

Sličnog mišljenja je i sam Martinović, nekrunisani predvodnik mlađe generacije, koji tvrdi da novih podela u stranci neće biti. Bojan Mladenović, takođe „mlada nada“ radikala, potvrđuje da su svi odani idejama SRS i Vojislavu Šešelju, a Dejan Mirović navodi da neko sa strane pokušava da iskonstruiše podele među radikalima po šablonu navodeći imena „mladih lavova“ kojima i on pripada.

Neće biti pobune

- Kada nema novca i uspeha, onda i u najsložnijoj porodici dolazi do nervoze. Tako bi trebalo razumeti i ovaj slučaj male pobune članstva protiv najvišeg rukovodstva stranke. Radikali se sada plaše za goli opstanak stranke, svoje političke i, sigurno, materijalne egzistencije. Biće sličnih situacija i u drugim odborima, siguran sam u to - ocenjuje za Danas Đorđe Vukadinović, urednik časopisa Nova srpska politička misao.

Vukadinović ipak smatra da suprotstavljanja najvišem rukovodstvu SRS neće prerasti u masovnu pobunu.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online