Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 09.12.2015.
14:32
Vestionline, Tanjug A

Vučić neće da ruši medije i kriminalce

Premijer Srbije Aleksandar Vučić se dokazao kao čovek koji sve zna i ima odgovore na sve, pa je tako pokazao i zavidno znanje u pogledu povezanosti poslova iz oblasti državne uprave odgovarajući na pitanja koja se tiču rijalitija. I nije bio ljut. Ni tužan. Samo je priznao da nije uživalac te vrste programa i da ne želi da se meša u uredničku politiku medija. Ne želi da se meša ni u to što u njima učestvuju kriminalci. Da neko sluačajno ne pomisli da on ruši medije... ili kriminalce. I svaka mu čast na tome. Jer, kao što znamo, to spada u posao pravosuđa, a pravosuđe mora da bude nezavisno od izvršne vlasti. Nije to premijerov posao i ne treba da se meša. Znamo i da je posao spasilaca da spasavaju ljude iz smetova i niko tu ne treba da se meša. Znamo i da je posao spasilaca da spasavaju ljude iz poplava i ni njima niko ne treba da se meša u posao. Znamo i da se u Srbiji političari generalno ne mešaju u rad sudstva, da ne zapošljavaju ljubavnice u državnim organima, da se ne nalaze u upravama sportskih klubova i da ne nameštaju rezultate... Ili ne znamo...

Tanjug
Samo se u svoj posao meša: Premijer srpski, Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne spada u one koji uživaju u rijaliti programima, ali da se ne meša u to šta će ko da objavljuje.

Vučić je na pitanje novinara da li u modernoj Srbiji, za koju se zalaže, u medijima treba da se pojavljuje osoba pravosnažno osuđena na osam godina zatvora, rekao:

- Kada bih vam odgovorio na to pitanje, neki drugi bi mi rekli da se mešam u medije i i da rušim nezavinost medija. Nisam neko ko uživa u takvom programu, ali nisam ni neko ko će da se meša u to šta će ko da objavljuje - dodao je premijer.

On je naglasio da za njega moderna Srbija znači Srbija dinamičnog rasta, koja nema problema sa fiskalnim deficitom i koja na Duing biznis listi zauzima dobro mesto u svetu.

- Slažem se da pravljenje moderne Srbije obuhvata brojne promene u sferi obrazovanja, kulture, ali mi još ni ovaj prvo nivo nismo uspeli sasvim da završimo. Kada to uspemo onda može i mnogo toga drugog da rešavamo - rekao je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.12.2015. 17:12
Pa valjda vrana vrani ne vadi oci! Sprega vlasti i kriminala je oduvek i uvek idu jedno uz drugo! Sve drugo je je zamazivanje ociju naroda da bi mogli i dalje da funkcionisu bez ometanja! Kad izadje i gram istine ona se automatski, po komandi, napada i gusi svim sredstvima! Pa tako imamo ovde hvalisanje vodje do nebesa kao da je ovaj "supermen", a kada dodje vreme za drugog on se napada, pa ili zavrsi u zatvor ili Hagu itd! A uglavnom se izvuku bez posledica!
Sreda 09.12.2015. 16:51
Nisam siguran da li je tupaviji ovaj novinarski tekst ili komentari napisani protiv Kristijana - ili pak, ova nenadmasiva izjava vucica da niko nikome ne bi trebao da se mesa u "posao"?? Ali dobro, vucic k'o vucic - u teznji za tiranijom zaboravlja da svaka vlada ima svoju opoziciju a tu je "mesanje u posao" prioritet svake suverene opozicije. Bese jednom DS a sada SNS u vladi, jel tako ili nije??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online