Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 03.12.2015.
13:51
Tanjug, Vestionline A

Lavrov: Srbijo, hvala ti. Nikolić: Ma, hvala Rusiji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas (3. decembar) ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova. Zahvalili su se na međusobnoj podršci i izneli nadu da će nastaviti u istom ritmu.

Tanjug
Mnogo se volimo i poštujemo, i neka tako ostane: Lavrov i Nikolić

Lavrov je zahvalio na iskrenoj solidarnosti koju je Srbija pokazala prema Rusiji u slučaju turskog obaranja ruskog aviona i zahvalio istovremeno na čvrstom stavu Srbije da se svi problemi mogu rešavati dijalogom i bez jednostranih nametanja.

Lavrova, koji učestvuje na 22 ministarskoj konferenciji OEBS u Beogradu je primio predsednik Srbije kojem je ruski ministar zahvalio na ličnom i na učešću jednice Vojske Srbije na Paradi pobede 9. maja u Moskvi.

Kako je rekao, i to je simbol zajedništva naših naroda i istovremeno ukazao na spremnost za jačanje i razvijanje saradnje u svim oblastima.

- Iskreno vam zahvaljujemo na izraženoj solidarnosti sa Rusijom u vezi sa zločinačkim aktom kada je 24. novembra bio oboren avion koji je ispunjavao antiterorističku misiju - naveo je Lavrov, koji je ponovio da je Putin tada uputio poziv Nikoliću da poseti Rusiju.

"Uslovi" opstanka srpsko-ruske ljubavi

S druge strane, Tomislav Nikolić je zahvalio šefu ruske diplomatije na pomoći i podršci Rusije i poželeo mu da u Beogradu razgovara s onima s kojima trenutno ne razgovara u dovoljnoj meri.

Nikolić je u ime, kako je rekao, naše male Srbije, zahvalio Ruskoj federaciji, a posebno predsedniku Vladimiru Putinu, na borbi protiv svetskog terorizma, izražavajući žaljenje zbog ruskih žrtava, ali i napominjući da je u toj borbi cilj veliki, a da je Srbija spremna da svakome ko se protivi tom zlu pruži svu moguću pomoć. 

Istovremeno s političkim, dodao je, Srbija razvija i ekonomske odnose s Rusijom, razvijaće ih još intenzivnije, jer time, kako je naveo, "želimo da pokažemo da smo protiv uvođenja sankcija, a da našim prijateljima u EU pokažemo da odbijajući da uvedemo sankcije Rusiji ne znači da smo protiv EU". 

On je poručio da očekuje još veći obim saradnje s Rusijom, te da će Srbija sve što se dogovori ispuniti, ali da nikad neće priznati Kosovo. 

- Ne treba da nas podržavate ako jednog dana to izneverimo, a isto tako nećemo uvoditi sankcije Rusiji, jer predugo smo mi trpeli sankcije da bismo ih nekome drugom uvodili. Ovde je vaša uloga veoma velika, najveća, iako mnogi to neće da priznaju - poručio je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.12.2015. 18:27
Ево Николићу-хвала Ти што си нашао лепу реч за српског брата и захвалио му на помоћи.Једино они једино они нас чују и виде у правом светлу.Ово што скупља твој ученик је баггра која нас у црно завија.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online