Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 16.11.2015.
14:03
Pressrs A

Francuzima se vratilo rušenje Gadafija?

Vojno-politički analitičar iz Beograda Miroslav Lazanski smatra da Zapad nije spreman za pokretanje kopnene ofanzive protiv Islamske države, jer bi to dovelo do ogromnih žrtava među intervencionističkim snagama.

Tanjug
Lazanski: Zapad se neće usuditi da napadne ID, jer nije spreman na velike gubitke

Lazanski tvrdi da uništavanje Islamske države nije moguće bez spremnosti na podnošenje vlastitih gubitaka i da Francuska nije spremna da krene u kopnenu ofanzivu, nego jedino da nastavi sa vazdušnim udarima po ciljevima Islamske države, što su i do sada činili bez velikog uspeha.

- Amerikanci prvi ne žele da zaglave u kopnenom sukobu u Siriji i Iraku. To trenutno ne želi niko na svetu. Bilo kakva intervencija takve vrste podrazumevala bi ogromne žrtve - rekao je Lazanski za Pres Republika Srpska.

Lazanski kaže da je teško proceniti kako će se situacija dalje razvijati, te dodaje da je ovo izuzetno težak i komplikovan trenutak za celi svet, sa perspektivama koje uopšte nisu "svetle".

- Kada su učestvovali u rušenju Gadafija u Libiji, ni Francuzi ni bilo ko drugi sa Zapada, nisu razmišljali do čega ih to može dovesti. Sada vidimo da je Gadafi bio u pravu kada je govorio da je on, zapravo, bio jedina brana radikalnim islamistima da napadnu Evropu - kaže Lazanski.

Teroristi među izbeglicama

On ističe da će biti pritisaka na balkanske zemlje da snažnije kontrolišu migrante, ali je dodao da je praktično nemoguće sprečiti migrante da dođu tamo gde su naumili.

- Ko može da prekontroliše reku izbeglica koja svakodnevno prolazi ovim putem, a sigurno da među njima ima i potencijalnih terorista. Migrantsku krizu treba da rešavaju oni koji su sve ovo zakuvali - ocenio je Lazanski.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.11.2015. 14:34
И њима, као и нама, у осталом као и свуда у Свету, чорба је закувана у Фашингтону и City of London!!!
Ponedeljak 16.11.2015. 14:45
Лазански запад не жели да нападне своју исламску државу.САД су створиле исламску државу и имају најсавременије оружје на свету.Оружје долази из САД.Џорџ Буш је створио исламску државу како би дошло до рата на Блиском истоку.Запад сада жели рат и у Техеран а затим у Туркменистан,Узбекистан а затим Казахстан и тада су дошли и са јужне стране Русије.Вашингтон жели да нестане Русија.САД желе да окупирају и Северну Кореју и тако Русија биће са свих страна опкоољена.Запад стеже фашиистички обруч око Русије али Русију нико није никад победио и неће ни победити.Надам се да неће доћи до нуклеарног рата јер ако дође нестаје живот на Земљи.СМРТ фашиизму слобода народу."Не нападају Либију због Гадафија већ Гадафија због Либије".Нека је лака земља Гадафију.
Ponedeljak 16.11.2015. 17:54
Demokratija se gusi pod sopstvenom snagom, pametni i drevni mislioci su to odavno tvrdili - sto se danas i potvrdjuje. ID se ne moze unistiti kao ni migranti zaustaviti - a za njihovu kontrolu je prekasno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online