Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 10.11.2015.
13:10
Tanjug A

"Da mi je neko dao da čuvam džamiju..."

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Beograd, posle odluke Uneska da ne primi Kosovo, sa mnogo više optimizma može da ide na pregovore sa Prištinom.

Tanjug
Nikolić o Unesku

- Mi sad imamo podršku Uneska i to treba da se iskoristi i da se počnu razgovori na temu koja se toga tiče. Da nam neko ne kaže da nismo učinili sve što smo mogli, da smo opet zaćutali dok ne dođe ponovo dan za glasanje - rekao je Nikolić novinarima u Predsedništvu Srbije.

Nikolić je rekao i da bi, da je na mestu "stručnjaka iz Prištine", rekao da ne zna da čuva hrišćansku baštinu, da ne zna običaje.

- Da mi je neko dao da čuvam džamiju, ja bih rekao, izvinite, hajde da se o njoj brine onaj ko je gradio i ko se moli u njoj. Tako Prištini poručujem da ne otimaju ono što je tuđe. Oteto-prokleto. Ovog puta nisu postali prokleti, ali poodavno su zaslužili taj naziv - rekao je Nikolić.

Komšije se obrukale glasanjem

Nikolić je rekao i da misli da su se naše komšije obrukale, jer nijedna zemlja bivše Jugoslavije, kao ni države iz neposrednog okruženja, nisu bile na našoj strani, iako je Srbija u prethodnom periodu pokazala i dokazala svima u svetu da je postala prijatelj zemalja bivše Jugoslavije.

- To što nas neko ne želi kao prijatelja, to je njegov problem. Neshvatljivo je da je Indonezija, najveća muslimanska zemlja, glasala za Srbiju, a naše komšijske zemlje ne - rekao je Nikolić.

Opomena

Predsednik Srbije je rekao da su se prevarili oni koji su sponzorisali članstvo Kosova u Unesko, kao i oni koji su zbog ideologije ili pritisaka glasali za, navodeći da se sigurno ne bi upuštali u taj poduhvat u kojem je postojala opasnost da se Unesko podeli, da nisu bili sigurni da će Kosovo postati članica.

- Ovo im je velika opomena. I kao što se ne usuđuju da iznesu pred Generalnu skupštinu UN pitanje članstva u UN, treba da se uzrdrže od pokušaja da uđu u neke druge organizacije UN - rekao je predsednik.

Pobeda Rusije?

Upitan da prokomentariše navode da je juče pobedila Rusija, Nikolić je rekao da je većina čovečanstva uz nas i podsetio da jedno malo ostrvo ima isti glas kao Rusija.

Imperija uzvraća udarac?

Predsednik je rekao da je ponosan na to što nismo imali podršku samo onih zemalja koje nisu priznali Kosovo, već su to, uprkos strahovitim pritiscima, činile i one države koje su priznale Kosovo.

- Pritisak je bio strahovit i ljudi su bili bezamalo izbezumljeni od pritisaka da Kosovo uguraju, a Srbiju, rekao bih, izguraju iz Uneska. Pošto bi nam Albanci čuvali svetinje i baštinu na KiM, čime da se hvalimo - upitao je Nikolić i istakao da borba Srbije neće prestati.

Nikolić je rekao da sad tek ne smemo stati u svojoj borbi, jer su u pravu i oni koji upozoravaju da "će imperija pokušati da uzvrati udarac", te da su u pravu oni koji upućuju na opreznost, a da on upućuje na rad.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 10.11.2015. 13:32
У изборној ноћи у штабу СНС-а Тома Николић држи говор уз опште,еуфорично,одобравање присутних,на челу са Александром Вучићем . Тома : Управо су стигли резултати избора,напокон сам победио Тадића . Вучић са присутнима :Урааааа.....напокон ! Браво ! Тома : ДС и Тадић иду у историју . Вучић : Ураааа.....напокон ! Браво ! Тома : Формираћемо владу са ДСС и СПС .Вучић : Ураааа...напокон ! Браво ! Тома : Сутра ћу поднети оставку на месту преседника наше странке . Вучић : Ураааа.....напокон ! Браво !
Utorak 10.11.2015. 14:11
Ovaj indijanac se "trudi" da bude neki predsednik ali mu bas ne ide! Ne mozes da sedis na 2 stolice, nisi ti kapacitet za to!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online