Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 09.11.2015.
15:55 >> 17:25h
Tanjug, Srna A

Vučić o borbi Davida i Golijata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je neprimanje samoproglašenog Kosova u Unesko pokazalo da Srbiju više niko ne može da unizi i zgazi i poručio da se Vlada Srbije, štiteći interese svoje zemlje i naroda, suprotstavila mnogo moćnijima i jačima od sebe.

Tanjug
Još jedna pobeda Srbije: Aleksandar Vučić

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da Srbija nije poražena i da Srbija "polako ali sigurno uči u najmanju ruku da ne gubi".

- Rezolucija o Srebrenici, ekonomska agresija Hrvatske, današnja sednica Generalne skupštine Uneska i uspešan kraj po svim tim pitanjima najbolji su dokaz za to. Kao narod i zemlja počeli smo da se borimo `za` a ne `protiv`, zastupamo jasne ciljeve, da štitimo vlastite interese i više nismo neko kome se nameće bilo čija volja - rekao je Vučić.

On je pozvao građane Srbije da se naviknu na to i poručio da Vlada ni kada bude gubila neće odstupiti od svoje politike i objasnio da Srbija neće sukobe i da će se zalagati za razgovor i kompromis, saradnju i dogovor i da će držati reč, ali da nikada neće zapostaviti vlastite interese.

- Naše `ne` je nauk i za mnogo veće, za one koji su danas hteli drugačiju odluku Generalne konferencije Uneska i svi treba na to da se naviknu - rekao je Vučić.

On je poručio Prištini da Vlada Srbije neće da odgovara uvredama na njihove uvrede i poručio da je srpska Vlada bila i biće spremna za kompromise koji će da olakšavaju život srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

- Vi radite svoj posao, mi vas nećemo kamenom da gađamo, već ćemo da tražimo nastavak dijaloga, da želimo taj dijalog i da razgovorima rešavamo probleme. Želimo nastavak dijaloga sa Prištinom, da je bilo pameti ovo pitanje bi se rešavalo kroz dijalog u Briselu, a ne pokušajem da se Srbija unizi i zgazi  - rekao je Vučić.

- Srbiju niko ne može da gazi, niko ne može da unizi, Srbija to ne dozvoljava i nikome to više neće da dozvoli - rekao je Vučić.

Povodom toga što su Makedonije i Crna Gora glasali za prijem samoproglašenog Kosova u Unesko, rekao: - Hvala im na tome, umećemo da merimo to što su pokazali da im je Priština važnija od Srbije.

Iznenadili smo Prištinu radom i energijom

Tanjug

Vučić je ocenio da je Vlada Srbije borbenošću i strašću uspela da zaštiti svoju zemlju i da je Prištinu, ubeđenu u pobedu, iznenadila svojim radom, energijom i trudom.

Na pitanje da li je današnje glasanje u Unesko dokaz da je porastao ugled Srbije u svetu, Vučić je rekao: - Oni (Priština) su bili ubeđeni u pobedu. Mi smo ih iznenadili trudom, radom, energijom. Gubićemo u budućnosti neke utakmice, ali davaćemo sve od sebe - rekao je Vučić, dodavši da su predstavnici četiri male zemlje posle današnjag glasanja plakali od sreće.

Kako je primetio, menja se mentalitet građana Srbije i odnos. - Kada rad postavite u središte svega, rezulati moraju da dođu - poručio je Vučić.

Na pitanje da li smatra da je bila greška prenošenje ingerencija sa UNMIK-a na Euleks, on je odgovorio: -Ne mislim da je to bila greška. Mi to nismo uradili, uradili su drugi pre nas, ali mogu da razumem taj politički trenutak.

On je naglasio još jednom da Beograd želi nastavak dijalog i dodao bi i ovo pitanje "da je bilo pameti" bilo rešavno u okviru dijaloga, a ne pokušajima da se Srbija gazi ili unizi .

Srbija je, kako je rekao, spremna brojne kompromise kako bi se obezbedio bolji život za sve ljude na Kosovu i Metohiji, ali da svi moraju da ispunjavaju svoje obaveze i dogovore.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.11.2015. 16:32
Где су Вучићу био „када је Косово прошле недеље потписало Споразум о стабилизацији и придруживању“ и „кад је Косово добило међународни позивни број 383“. „Или кад је Косово примљено у Међународни олимпијски комитет? Да ли се Ивица Дачић побунио против уласка Косово у ФИБА или се тада још надао Нобеловој награди за мир? Где је био велики реформатор Александар Вучић када је Косово било примано у ЕБРД, Светску банку и ММФ“.Косово је примљено у светску рукометну федерацију.Сви политичари после 5 октобра су лопови.
Ponedeljak 09.11.2015. 17:52
SVI Vučićevi prijatelji a Srpski dušmani glasali su protiv Srbije . Posebnu pažnju privlače Makedonija i Crna gora . TGreba im to zapamtiti .
Ponedeljak 09.11.2015. 18:49
Vučići, vidi ti se na licu da si razočaran !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online