Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 16.10.2015.
20:16
Tanjug A

Pajtić: Članstvo Srbije u EU nema alternativu

"Članstvo Srbije u EU nema alternativu" izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić u razgovoru sa novinarima iz više od 20 nemačkih uticajnih regionalnih i četiri nacionalna lista, koji su posetili Pokrajinsku vladu.

Tanjug
Zalaže se za promenu političkog sistema

Kako je saopštio Biro za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade, Pajtić je tom prilikom izneo stav da je u pregovorima o pridruživanju veoma važno prvo otvoriti poglavlja 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava i pravnu državu sa nezavisnim demokratskim institucijama, i na ljudska i manjinska prava, slobodu medija i slobodu izražavanja, a kako bi Srbija u ovoj oblasti, u kojoj su definisane osnovne vrednosti, dostigla standarde koji postoje u evropskim razvijenim zemljama, a koji joj, kako je kazao, nedostaju.

Na pitanja novinara koja su se odnosila na aktuelnu političku situaciju u zemlji, Pajtić je odgovorio da se zalaže za promenu političkog sistema, posebno za uvođenje personalizovanog proporcionalnog izbornog sistema, kakav je predložen u AP Vojvodini, koji će obezbediti da se građani izjašnjavaju o budućim poslanicima.

Takođe, Pajtić je izrazio bojazan da su nemogući demokratski izbori u sadašnjoj atmosferi, koju karakteriše medijska blokada i cenzura, zastrašivanja političkih neistomišljenika i porast nasilja na prethodnim izborima u nekim lokalnim samoupravama", navodi se u saopštenju.

Pajtić je naveo i da se Pokrajina suočava sa stalnim smanjenjem ili ukidanjem prenetih nadležnosti, nepoštovanjem Ustava Srbije kada je reč o finansijskim sredstvima potrebnim za funkcije AP Vojvodine, a izrazio je i protivljenje prodaji državnog poljoprivrednog zemljišta strancima i davanja tog zemljišta u zakup strancima.

POVEZANE VESTI

Petak 16.10.2015. 20:56
"Članstvo Srbije u EU nema alternativu".....................Svaki od ovi iz/dajnika ima neku "mantru" za zaludjivanje naroda. Vuckova je bila da Kosovo i Metohija nije uslov i da ih neda dok ga ne pritisnu. Pajticeva mantra je da neda zemlju strancima dok ga ne pritisnu ili plate, svejedno. Cinjenica je da su svi oni isti i da ih narod ako ne zeli potpunu propast mora odbaciti i kazniti.
Petak 16.10.2015. 21:31
Za sve koji su mislili da između DS i SNS postoje razlike Pajtić je demantovao . I jedni i drugi su špijuni i izddajjnici i rade na potpunom uništenje Srbije .
Petak 16.10.2015. 22:41
Ja obožavam Pajtića,al ne u svojoj kući.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online