Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.05.2010.
13:31 >> 16:32h
Tanjug A

Đilas: Luka Beograd gradu, a Partizan i Zvezda državi

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da će Luka Beograd "ostati tamo gde jeste", ali da će o tome, kao i o pitanju vlasništva nad fudbalskim klubovima "Crvena Zvezda" i "Partizan", odlučivati država.

"Namena Luke Beograd je po generalnom planu i po svemu takva da luka ostaje gde jeste i u ovom trenutku ne postoji nikakva mogućnost da se to na bilo koji način menja", rekao je Đilas novinarima u hotelu "Hajat".

"Sve aktivnosti luke se dešavaju upravo na onom delu gde jeste luka, a okolo se nalaze razni magacini i skladišta za koje mislim da im nije mesto u tom delu Beograda, a kako će dalje izgledati lučka delatnost u celoj Srbiji zavisiće od novog Zakona o lukama, koji treba da donose država", rekao je Đilas i dodao da je "u ovom trenutku deo koji je lučki takav, a da delu zemljišta koji je okolo može da se menja namena".

On je napomenuo da ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Luka Beograd u privatnom vlasništvu dodajći da je "trebalo možda prvo doneti Zakon o lukama pa onda prodavati luke u Srbiji".

"Mislim da bi bilo sjajno da najveća evropska luka, nemačka Duisport, koja je pokazala zainteresovanost, dođe i napravi zajedničko ulaganje sa pančevačkom lukom Dunav. To je samo 10 kilometara od centra Beograda i ako se to desi onda možemo da pričamo šta je dalji interes glavnog grada", dodao je gradonačelnik.

Govoreći o takođe aktuelnim temama -vlasništvu u sportskim klubovima, Đilas je kazao da država, a ne grad, treba da donese odluku po pitanju vlasništva u fudbalskim klubovima u Srbiji, o tome da li će biti privatno vlasništvo ili će biti primenjen neki drugi model.

Ministarstvo odbrane i Partizan na sudu

 

Ministar odbrane Dragan Šutanovac danas je izrazio nadu da će resorno ministarstvo i Sportsko društvo Partizan i pre suđenja u vezi sa imovinom uspeti da dogovorom reše sva sporna pitanja.
"Nadam se da ćemo pre suđenja, 9. juna, naći način da sednemo sa ljudima iz Partizana i definišemo šta može da bude naš interes u tome", rekao je Šutanovac. On je kazao da Ministarstvo odbrane to želi da uradi "bez uzurpacije bilo kog sportskog terena ili objekta".


"Nije nam ideja ni cilj, niti bilo ko misli da možemo da uzemo stadion Partizana već želimo da stavimo tačku na taj slučaj koji opterećenju našu direkciju za imovinske poslove“, rekao je Šutanovac.


Suđenje po tužbi Ministarstva odbrane protiv Jugoslovenskog sportskog društva Partizan zakazano je za 9. jun pred Višim sudom u Beogradu. Spor je pokrenut još 1997. godine kako bi se utvrdila "ništavosti i neproizvođenje pravnog dejstva ugovora o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u društvenoj svojini bez naknade" koji je 28. marta 1990. zaključen između tadašnjeg Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu i JSP Partizan. 


Ugovor se odnosi na fudbalski stadion, veslački klub, odbojkaški i košarkaški teren na Kalemgdanu, a tokom obnovljenog postupka Drugi opštinski sud je 8. jula 2009. doneo privremenu meru kojom je određena zabrana Partizanu za raspolaganje i otuđenje svih pomenutih objekata.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online