Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 23.09.2015.
05:00
Đ. Barović - Vesti A

"Morala sam da pitam Kirbija da li je gej"

Gej paradu u Beogradu "obeležila" je ruska novinarka koja je pitala američkog ambasadora da li je on gej. Provokacija ili profesionalnost, tek Katarina Lane za "Vesti" objašnjava svoj potez, ali i otkriva šta bi pitala Vučića ili Nikolića.

Tanjug
Ovo pitanje nije očekivao: Majkl Kirbi

Za koga ste radili prilog?
- Priča je rađena za Lifenews, svetski poznat medijski servis. Inače, novinarstvom se bavim više od 20 godina, a u Srbiji sam od prošle godine i uglavnom sarađujem sa Medija centrom Ruski ekspres, čiji prilozi se često emituju na državnim ruskim televizijama.

Šta Vam bi da pitate Majkla Kirbija da li je gej?
- Novinarka sam i moj posao je da pitam, a ambasadora sam to pitala jer se našao na toj paradi. Kad ste na gej paradi, onda ste ili gej ili u organizaciji skupa. Da sam ga srela i videla u prodavnici ili kako šeta psa, sigurno mu ne bih postavila to pitanje.

Zaljubljeni u Srbiju

Katarina Lane kaže da je u Srbiju došla sa suprugom i sinom zato što je zavolela našu zemlju.
- Prvi put smo bili 2008. i bukvalno se zaljubili u srpski narod. U Rusiji sam završila žurnalistiku, a suprug mi pomaže u pravljenju priloga i režiramo ih zajedno. Naš sin je ove godine, na republičkom takmičenju trubača u Srbiji, osvojio drugu nagradu - ponosna je Katarina Lane

Jeste li pitali još nekog to isto?
- Pričala sam sa trans-ženom iz Albanije, službenicom ambasade Švedske koja nije znala da mi odgovori šta je to tako ponosno na Paradi ponosa. Pričala sam i sa normalnim ljudima koji paradu doživljavaju kao bruku i sramotu.

Da li biste takvo pitanje postavili i ambasadoru Rusije?
- Pitala bih isto i našeg ambasadora Aleksandra Čepurina, ali, hvala Bogu, on nije došao na gej paradu.

Šta biste pitali premijera Srbije?
- Pitala bih ga koliko veliku cenu je spreman da plati da Srbija uđe u EU.

A predsednika Nikolića?
- Njega bih pitala za koga bi glasao da se kojim slučajem na izborima za predsednika Srbije kandiduje i Vladimir Putin.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.09.2015. 06:12
Кирби и Вучић венчавају се за два месеца а Дачић је њихов кум .
Sreda 23.09.2015. 17:22
Novinarka je ruska romkinja ....... "Paradu ponosa obeležio je i zanimljiv dijalog ambasadora SAD Majkla Kirbija i, kako mediji prenose, novinarke ruske državne televizije. Tokom šetnje, ona ga je upitala da li je gej. "Ne, ja sam strejt, a vi?", uzvratio je, a novinarka mu je odgovorila da je ona "normalno ljudsko biće". Kirbi joj je odbrusio da je "svako biće normalno". U pres-službu Ambasade Ruske Federacije u Srbiji, "Vestima" je rečeno da ne znaju o kojoj novinarki je reč. - Ruska televizija nema svog dopisnika ni u Srbiji, ni u regionu, tako da zaista ne znamo o kome je reč - objašnjavaju iz pres-službe Ambasade."
Sreda 23.09.2015. 18:26
Kirbi prvo ne liči ni na čoveka pa mu se ni pedderstvo ne može pripisati-on je nešto još neimenovano.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online