Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 13.09.2015.
21:58 >> 22:53h
Tanjug A

Naprednjaci proglasili pobedu u Medveđi

Na vanrednim lokalnim izborima u Medveđi, po večeras saopštenim preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije (OIK), na osnovu 80 odsto obrađenog materijala ubedljivo vodi Lista Aleksandar Vučić sa više od 60 odsto glasova.

Tanjug
Nebojša Stefanović saopštava pobedu SNS-a u Medveđi

Predsednik OIK-a Zoran Radenović rekao je Tanjugu da je ta lista, koju čine SNS-SPS-PUPS, osvojila između 60 i 65 odsto glasova, a da je sasvim izvesno da je DS ispod cenzusa.

On je dodao da je Demokratska partija Nagipa Arifija osvojila više glasova nego lista dve albanske stranke - Pokreta za demokratsko delovanje i Demokratske unije Albanaca.

Prema njegovim rečima Grupa građana je osvojila manje glasova nego tri liste koje je prethodno pomenuo.

Srpska napredna stranka večeras je proglasila pobedu na lokalnim izborima u Medveđi uz poruku visokog funkcionera te stranke Marka Đurića da to znači sveukupno oživljavanje i napredak ovoga kraja i da građani najviše poverenje za očuvanje državnih i nacionalnih interesa imaju u SNS.

- Večerašnja ubedljiva pobeda SNS u Medveđi je vesnik proleća u ovom delu Srbije a činjenica da su građani dali poverenjena naprednjacima znači da u SNS imaju najviše poverenja za očuvanje srpskih državnih i nacionalnih interesa - rekao je Đurić.

U Medveđi su održani vanredni lokalni izbori na kojima su se za 35 odborničkih mesta borili predstavnici pet izbornih lista – tri srpske i dve albanske. Albanci s Kosova, fiktivno prijavljeni u Medveđi, masovno su dolazili na glasanje.

Sva glasačka mesta otvorena su na vreme, a do 16 časova na izbore je izašlo oko 40 odsto birača.

Predsednik OIK-a Zoran Radenović rekao je da po prvim preliminarnim razultatima, SNS ubedljivo vodi.

"Očekuje se da se takav trend nastavi", rekao je on, dodavši da pošto još uvek nisu ponati rezultati svih biračkih mesta, ne može da prejudicira procenat izlaznosti na lokalnim izborima.

U zgradu Skupštine Opštine Medveđa, gde je sedište Opštinske izborne komisije (OIK), večeras oko 20:40 sati stigli su rezultati sa jednog od biračkih mesta.

Na biračkom spisku je 10.465 lica, a građana Medveđe čak 3.023 manje!

Procenat izlaznosti, kako je rečeno Tanjugu u OIK-u, još uvek nije izvestan, s obzirom na nemogućnost uspostavlajnja kontakta sa nekoliko izbornih mesta, ali i zbog činjenice da je na nekim mestima glasanje produženo, jer su građani pre 20 sati bili na mestu glasanja.

U Medveđi je večeras i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić, dok je tokom večeri sa političkim predstavnicima Albanaca u Medveđi bio i predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Haljimi.

Opštinska izborna komisija u Medveđi odbacila je kao neosnovan zahtev dve albanske liste za produženje vremena za glasanja.

Veliki broj Albanaca, koji živi na Kosovu, a fiktivno je prijavljen u Medveđi, masovno je dolazio na glasanje.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.09.2015. 22:32
Изборе треба поништити нису регуларни .Грађана Медвеђе су 7 442 лица а на бирачком списку је 10 465 лица .Како може да буде више на бирачком списку него што су грађани.Са Косова су дошли много аутобуса шииптара који су били плаћени да гласају за СНС .
Nedelja 13.09.2015. 23:03
Шта га је Птара на форуму, Ха Ха, још само да вам се придружи и онај пајсер Хаксеи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online