Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 13.09.2015.
09:20
Tanjug A

Bojana Regodić najbolji kadet svoje klase

Najbolja kadetkinja 136. klase Vojne akademije, Bojana Regodić, i jedna od tri devojke koje su ove godine prvi put u istoriji Vojske Srbije ušle u red najboljih kadeta kaže da ima ambiciozne planove kada je reč o karijeri u vojsci.

mod.gov.rs
Tri devojke najbolje u klasi

Ona je istakla da je titulu najboljeg kadeta zaslužila tako što je školovanje završila sa prosekom 9,84, a dalji planovi su joj da se usavršava i da završi master studije.

- Još sam uzbuđena, ali ovo je velika čast za mene, uspeti da budem prva u svojoj klasi pored 157 kadeta - izjavila je Regodić na prijemu u Skupštini Srbije, održanom posle svečane promocije oficira.

Dalji planovi su joj da prvo primi dužnost, kao i da završi master studije i da se dalje usavršava.

Prvi u rangu u vidu Kopnena vojska je Marko Lakić koji je dobitnik pištoja sa posvetom.

- Ova nagrada za mene znači pre svega mnogo truda i rada, pomalo i odricanja, ali sve zarad nekog višeg cilja koji sam započeo i koji ću ostvariti - istakao je Lakić, koji je završio studijski program menadžment odbrane, modul pešadija i time postao diplomirani menadžer.

Najbolji među kadetima na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije (VMA) je Goran Savić koji je školovanje završio sa prosekom 9,90.

- Školovanje je bilo veoma teško, mi smo bili prva generacija i prvi koji prolaze kroz taj sistem školovanja, jer je ovo prvi put da se školuju lekari vojne medicine - rekao je on, dodavši da je uslov za upis na fakultet bio polaganje psiho testova, lekarskih testova, biologije i hemije.

Kako je istakao, veoma mu je drago što je tokom školovanja stekao brojne prijatelje sa kojima je živeo u internatu VMA.

- Sa njima sam prošao sve, od prvog do poslednjeg ispita, zatim sve vojne obuke, brojna slavlja... to su zaista velika prijateljstva za koja mislim da će trajati ceo život - zaključio je Savić.

Nedelja 13.09.2015. 10:23
Sta im to vredi kad je Vojsku ifiltrirala Amerika i srpski neprijatelji!!???
Nedelja 13.09.2015. 09:35
Србија учи своје кадеткиње да буду што лепше што више нашминкане и лепо одело да носе и лепо да се очешљају а САД и НАТО учи своје кадеткиње да ножевима сечу главе невиним људима и деци.
Nedelja 13.09.2015. 17:33
Divno (bez sarkazma). Zasto da ne, jedino sto mi ovaj amblem sa CCCC bode oci, mnogo je tuzan, bez topline u izradi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online