Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 09.05.2010.
16:03 >> 17:26h
Vestionline A

Drašković: Četnici nisu zločinci

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković poručio je danas da srpski četnici nisu činili zločine u ratovima devedesetih godina i da u Haškom tribunalu nema nijednog četnika.


General Draža ubijen zbog borbe protiv komunista: Vuk Drašković


Na obeležavanju 65. godišnjice pobede nad fašizmom na Ravnoj gori, Drašković je rekao da se "u moru laži" može čuti da su četnici razbili nekadašnju Jugoslaviju.


"Nije mrtav Draža Mihailović razbio Jugoslaviju, već su je razbili živi Titovi generali", naglasio je Drašković pred nekoliko hiljada pristalica Ravnogorskog pokreta.


Nije istina, dodao je, da su četnici u proteklim ratovima činili zločine.


"Pravila ih je na isti način ista ona ideologija koja je pravila zločine od oktobra 1944. do jula 1946. godine", rekao je Drašković.


On je pozvao državne organe da ukinu, kako je rekao, sramnu ideološku presudu beogradskog komunističkog suda kojom je, prema njegovim rečima, prvi antifašistički gerilac u Evropi proglašen za fašistu.


General Draža Mihajlović, rekao je Drašković, nije ubijen jer se borio protiv Nemaca i ustaša, već što se borio i protiv komunista.


"Slomom Draže Mihailovića, svi smo mi u onoj velikoj državi, ne samo u Srbiji, uvedeni u lažni komunistički raj čiji je neminovni ishod morao da bude stvarni pakao", naglasio je Drašković.


Istok i Zapad, napomenuo je Drašković, diktatura i sloboda, uhvatili su se ukoštac na generalovom suđenju: samo zato što je bio za Zapad i za slobodu, Mihailović je morao da umre.


"Srbija u Evropi i Srbija na Zapadu: ovaj ideal i ovaj cilj svojim životima su platili general Draža Mihailović i njegova mučenička vojska", zaključio je Drašković.
Skupu na Ravnoj Gori prisustvovali su i funkcioneri SPO Srđan Srećković, Aleksandar Čotrić, Sanja Čeković i drugi.

Nedelja 09.05.2010. 19:28
Da Cetnici nisu fasisti ali su fasisti i kvislinzi oni koji danas svojataju Cetnike u prvom redu vi jer unistavate i prodajete svoj narod i Kosovo i Metohiju da nepricamo dalje ali nadamo se da ce i vama neko suditi kada dodje patriotska vlast kao i ostalim kvislinzima i izdajicama u Beogradu.
Sreda 24.07.2013. 14:17
U današnje vreme kada je antifašizam postao ponovo aktuelan, mnogi bi želeli da sebi prikače etiketu antifašista. Ipak, dobro se zna da su na ovim prostorima partizani bili jedini borci protiv fašizma i jedini oslobodioci od istog. Sve ostale formacije na teritoriji Srbije i ondašnje Jugoslavije, bile su manje ili više kolaboracionističke. Mnogi pojedinci su to shvatili tokom rata, pa su se priključili partizanima. Neki su to shvatili i nakon završetka rata. Tim ljudima koji su za vreme rata bili neinformisani ili prisilno mobilisani i nije za zameriti, ukoliko su kasnije uvideli da su bili ne pogrešnoj strani. Mnogo više brinu ovi današnji sledbenici profašističkih ideologija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online