Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.05.2010.
15:30
Tanjug A

CG: Otkazivanje Krivokapićeve posete diplomatska greška

Kabinet predsednika skupštine Crne Gore saopštio je da je Beograd napravio novu diplomatsku grešku otkazivanjem Krivokapićeve posete srpkom parlamentu. Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović kaže da nema zaoštravanja odnosa između dve zemlje, a da je poseta samo odložena zbog iskrslih obaveza.

Đukić-Dejanović je rekla Tanjugu da nije ništa neobično da ljudi koji obavljaju važne državne funkcije nekad imaju nepredviđene obaveze kao što je to sada slučaj, kada je povećana aktivnost u parlamentu i kada su, kako je rekla, iskrsle neke aktivnosti vezano sa Evropsku uniju.

"Nama je, naravno, dobrodošla komunikacija sa parlamentom Crne Gore i mi ćemo posetu samo pomeriti u vreme koje ćemo gospodin Krivokapić i ja dogovoriti, posredstvom naših diplomatskih predstavništava", kazala je ona.

Krivokapićev kabinet saopštio je juče da je "Beograd napravio novu diplomatsku grešku otkazivanjem posete Krivokapića". Krivokapićev savetnik Ivan Vujović je izjavio crnogorskim medijima da je poseta predsednika crnogorskog parlamenta otkazana samo 48 sati pošto je dogovoren njen program.

Ambasada Srbije nema veze sa Krivokapićevom posetom

 

Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Lutovac je izjavio za podgoričke TV Vijesti da on i njegovi saradnici nisu učestvovali u pripremanju ili odgađanju posete predsednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića Srbiji. Podgoričke Vijesti su objavile da je iz Podgorice diplomatskim kanalima sugerisano odgađanje već dogovorene posete Krivokapića Beogradu.

Đukić-Dejanović je rekla da između Srbije i Crne Gore "nema zaoštrvanja odnosa".

"Obaveze i aktivnosti na putu Srbije ka EU, ali i privatne obaveze su me prinudile da pomerimo za kratko vreme taj susret i iskreno se nadam da će Krivokapić to shvatiti, kao i da to ne može biti nikakva smetnja među državama i parlamentima Srbije i Crne Gore", rekla je predsednica parlamenta.

Ona je objasnila da je prilikom prvog ugovaranja posete dogovoreno da bi bilo dobro da ona bude realizovana sredinom ove godine. Drugi termin posete poremetile su, prema njenim rečima, aktivnosti koje se direktno tiču naše zemlje i EU, kao i da je to nešto na šta se ne može uticati.

Đukić-Dejanović je dodala da je slična situacija i sa predsednikom hrvatskog parlamenta Lukom Bebićem sa kojim, takođe, dogovara susret, a nikako da se sastanu.

Opozicioni izborni koalicioni blok u Crnoj Gori "Bolja Crna Gora" smatra da je dobro što Đukić-Dejanović odložila Krivokapićevu posetu jer bi ona, tvrde, bila iskorišćena u funkciji kampanje za lokalne izbore.

Član te koalicije Jovan Vučurović kazao je da Krivokapićeva Socijaldemokratska partija pokušava za svog lidera da izdejstvuje posetu bilo kojoj državi sa prostora nekadašnje SFRJ, računajući, kako kaže, da su taj posao završili i u Srbiji.

Vučurović je poručio da u Koaliciji pretpostavljaju da Krivokapić, ako bude i dalje zainteresovan, može i posle izbora da poseti predsednicu Đukić Dejanović, što bi bio dobar pokazatelj da funkciju koju obavlja ne želi da koristi samo u dnevnopolitičke svrhe.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online