Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.08.2015.
09:10
Tanjug A

Iseljenje srpske porodice odloženo, napadnuta novinarka

Iseljenje petočlane srpske porodice Milunović iz Kosovske Mitrovice odloženo je za 15 dana, izjavio je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Tanjug
Oduzeli novinarki fotoaparat (Foto: Ilustracija)

Bojić je u izjavi Tanjugu rekao da porodica iz stana koji se nalazi u centralnoj gradskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici u petak ipak nije iseljena i da joj je ostavljen rok 15 dana da to učini.

Tokom pokušaja Kosovske poverilačke agencije (KPA) da uz pomoć policije iseli porodicu Milunović iz stana u Severnoj Mitrovici, službenica KPA fizički i verbalno je nasrnula na novinarku portala "KoS Sev", koja je izveštavala sa lica mesta.

Kako je preneo ovaj portal, službenica je novinarki oduzela fotoaparat i pokušala da izbriše fotografije snimljene na njemu.

Uprkos tome što se novinarka držala sve vreme pribrano, fizičko i verbalno šikaniranje trajalo je najmanje desetak minuta, preneo je "Kos sev", a urednica portala Tatjana Lazarević, zatražila je od Kosovske policije hitnu zaštitu.

Ovaj portal je uputio i protestno pismo Kosovskoj poverilačkoj agenciji zbog nasilja njihove službenice prema novinarki, navodi "Kos sev".

Pokušaj iseljavanja srpske porodice iz stana čiji je vlasnik Albanac obezbeđivali su pripadnici specijalne Policije Kosova i policijski službenici iz policijske stanice u Mitrovici.

Saobraćaj tokom ove akcije bio je otežan u centralnoj gradskoj ulici Kralja Petra Prvog.

Kancelarija za KIM osudila napad na novinarku u Mitrovici

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje napad na novinarku Kosovo Sever portala (Kos sev), koja je obavljala svoj posao i izveštavala sa događaja u centru Kosovske Mitrovice, saopšteno je iz te kancelarije.

Fizičko i verbalno maltretiranje i onemogućavanje novinara da rade svoj posao nedopustivo je u civilizovanom i pravnom društvu, čiji su vladavina prava i sloboda izražavanja osnovni postulati, navodi se u saopštenju.

Napad na novinarku Kos seva u obavljanju svoje dužnosti, u petak, na dan kada se sećamo otetih novinara Đure Slavuja i Ranka Peranića, čija sudbina nije poznata punih 17 godina, dokaz je da ne samo da se ne možemo pouzdati da će kosovske institucije identifikovati i privesti pravdi počinice, već i da nemaju kapacitet da se ovakvim situacijama stane na put, ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KIM podsećaju i da nema pomaka u slučaju napada na prostorije Kos seva pre dva meseca, kada su još uvek nepoznata i nekažnjena lica pucala vatrenim oružjem na kancelarije ovog informativnog portala.

Zato Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih institucija na KiM da ulože svoj autoritet i pruže zaštitu novinarima i njihovoj profesiji obezbede civilizovane uslove za nesmetan rad.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online