Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.05.2010.
08:04
Vestionline, Press A

Čedin tajni milionski biznis

Čedomir Jovanović, lider Liberalno demokratske partije, je u emisiji "Raspakivanje“ na RTS-u rekao da ima privatni biznis, da odlično zarađuje i plaća milionski porez. Međutim, i pored insistiranja novinarke Antonele Rihe da kaže o kom poslu se radi, Jovanović nije želeo to da otkrije. Samo je rekao da je nadležnim državnim organima prijavio sve svoje prihode.

Lider LDP-a je na RTS-u objašnjavajući od čega živi rekao: "Evo, ja vama mogu da kažem da sam platio porez ovoj državi kao i svake godine i da je taj porez višemilionski. Da kao i svake godine oni koji su nadležni dobijaju apsolutno svaki odgovor od mene, da je Poreska uprava nedavno proveravala da li sam platio porez, na koji iznos i da li je oporezovano sve što treba da bude oporezovano“.

Na pitanje kojim se konkretno poslom bavi Jovanović je izbegao odgovor.

"Ako me pitate kojim se poslovima bavim, onda ja mogu da kažem da su o tome obavešteni Agencija za borbu protiv korupcije od ove godine, a pre toga, kao i svake godine, Odbor za sprečavanje sukoba interesa“, rekao je lider LDP-a.

Kada je novinarka Antonela Riha upitala zašto je tolika tajna da kaže koji je to biznis Čedomir Jovanović je oštro odgovorio: "Ja sam vam rekao koje se institucije time bave!“

Današnji "Press“ piše da je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković za taj list potvrdila da je Jovanović prijavio imovinu, ali nije želela da komentariše to što lider jedne partije ne želi da otkriva kako zarađuje novac.

"Pravo svake ličnosti je da kaže ili ne čime se bavi. To spada u korpus prava svakog čoveka i način na koji određena osoba komunicira. Da li će to ići na njegovi štetu ili ne, to treba da bude Jovanovićeva procena“, kaže Markovićeva.

"Press“ je objavio da je, prema podacima Agencije za privredne registre (APR), Čedomir Jovanović vlasnik 50 odsto firme "Radna grupa", koja se bavi marketingom i produkcijom. To je prema podacima APR jedina firma koja je registrovana na ime Jovanovića. Kao suvlasnik preostalih 50 odsto ove firme naveden je Marin Šimurina, direktor marketinške agencije "Grej".

Prema podacima APR-a, "Radna grupa" osnovana je 14. decembra prošle godine, a bavi se „produkcijom, kreiranjem i odgovornošću". Takođe, prema podacima APR-a, Jovanovićeva firma nema nijednog zaposlenog , a za samo dve nedelje postojanja uspela je prošle godine da ostvari prihode od čak 3,9 miliona dinara. 

Poslovni partner lidera LDP-a Marin Šimurina potvrdio je za "Press“ da je započeo biznis sa Jovanovićem:

"Sa Čedomirom sarađujem jako dugo, a nedavno smo osnovali firmu. Firma se bavi produkcijom, autorskim pravima, a biće okrenuta i stranom tržištu. Što se tiče Jovanovićeve imovine, mogu da kažem da je on pošteno zaradio novac i da su mu čiste ruke, inače ja ne bih ni sarađivao sa njim. Kao što Đilas i Šaper imaju svoje firme, tako je ima i Jovanović“, zaključio je Šimurina.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online