Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.05.2010.
14:59
Tanjug A

Tadić: Država jača od kriminala

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas na proslavi Dana Protivterorističke jedinice da je Srbija lider u borbi protiv organizovanog kriminala u regionu i da neće odustati od suprotstavljanja mafiji u Jugoistočnoj Evropi. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je rekao da se sa kriminalom treba obračunati kao što je sveti Đorđe ubio aždaju.

Tadić i Dačić na pokaznoj vežbi Protivterorističke jedinice u Lipovici

"Ono što Srbija danas radi je od presudne važnosti za budućnost naše dece. Pokazaćemo da niko nema veću moć od države Srbije", istakao je Tadić na proslavi Dana Protivterorističke jedinice (PTJ).

Tadić je istakao da je PTJ privržena svom narodu i tradiciji koju ima i da je u svakom trenutku sposobna i uvek prva u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Ocenjujući da je Srbija, u vremenu punom iskušenja, suočena sa ekonomskim problemima koji su posledica 90-ih godina, kao i sa problemom organizovanog kriminala koji je prisutan u celom regionu, predsednik Srbije je poručio: "Niko nije jači od države i na mene možete da računate, jer sam ja, kao vrhovni komandant, deo vaše jedinice."

Ivica Dačić je rekao da borba protiv kriminala, korupcije i terorizma mora da se vodi u kontinuitetu, a da su za njen uspeh neophodni dobra saradnja svih državnih organa koji se tim poslom bave, ali i međunarodna saradnja.

Ministar policije je primetio da ta teška borba ponekad "liči na Sizifov posao" i zaključio: "Naš cilj, i policije i svih drugih državnih organa koji se tim poslom bave, jeste da kao sveti Đorđe ubijemo tu aždahu, koja je najveći neprijatelj jedne države, naroda i celog regiona."

Dačić je naveo da se na Dan PTJ treba setiti i skoro hiljadu pripadnika policije koji su u poslednjih 20 godina dali svoje živote za državu i njenu budućnost, kao i da je neophodno da država vodi računa o njihovim porodicama i naslednicima.

Obeležavanje Dana PTJ i Đurđevdana, krsne slave te jedinice, počelo je sečenjem slavskog kolača, a predsednika Tadića je u Lipovici dočekao počasni stroj i komandant Goran Dragović. Službu je vršio vladika bački irinej, uz služenje vladike Atanasija Rakite.


Obeležavanju Dana PTJ su, u bazi te jedinice, prisustvovali i ministar policije Ivica Dačić, direktor policije Milorad Veljović, direktor BIA Saša Vukadinović, potpredsednik vlade Jovan Krkobabić i predstavnici diplomatskog kora, među kojima je i ambasador Rusije Aleksandar Konuzin.

Među novinarima pronađen terorista

 

Pripadnici Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije izveli su danas na Barajevskom jezeru pokaznu vežbu, akciju neutralisanja i hapšenja desetočlane grupe terorista.
Oni su locirali i onemogućili teroriste da na više lokacija na jezeru postave eksploziv i ugroze bezbednost građana. U akciji su korišćena borbena vozila "hamer", helikopteri, desantni čamci i najmodernija oprema i naoružanje kojima ta jedinica raspolaže.
Specijalno obučeni policjski psi su, na kraju akcije, pretražili objekte i teren i među novinarima koji su posmatrali vežbu otkrili ubačenog teroristu sa eksplozivom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online