Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 04.08.2015.
05:11
J. L. P. - Vesti A

Pasoše priznaju samo sportistima

Ambasada Rusije u Srbiji saopštila je da je ulaz sa pasošima takozvane Republike Kosovo na teritoriju Ruske Federacije moguć, ali samo u određenim slučajevima.

wikipedia.org
Iznuđen potez: Pasoš takozvane Republike Kosovo

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kazao je da je Rusija morala da prizna putnu ispravu koju izdaju vlasti u Prištini, ali da to ne menja njihov stav o Kosovu.

Dačić je objasnio da je Rusija bila obavezna da u posebnim slučajevima i zbog učešća na sportskim događajima pod okriljem MOK-a ili međunarodne sportske federacije, omogući ulaz na svoju teritoriju sportistima sa pasošima takozvane Republike Kosovo.

On je naglasio da takva odluka Moskve ne znači uvod u priznavanje kosovskih dokumenata.

- To je, nažalost, posledica prijema Kosova u MOK i svi to moraju da poštuju. Ruski stav o statusu Kosova ostaje nepromenjen.

Diplomatsko predstavništvo Rusije u Beogradu pojasnilo je da su "određeni slučajevi" kada će prihvatiti putne isprave Kosova, one koje se temelje na ispunjavanju međunarodnih obaveza Ruske Federacije u svojstvu strane-primaoca događaja, koji se organizuju preko multilateralnih struktura, čiji je član ili učesnik takozvana Republika Kosovo, kao i radi obezbeđenja učešća njenih predstavnika u sportskim događajima, koji se održavaju na teritoriji Rusije pod okriljem MOK-a ili relevantnih međunarodnih sportskih federacija.

- U drugim svrhama procedura ulaza lica sa kosovskim pasošima na teritoriju Rusije ne menja se. Dakle ovaj ulaz nije moguć - saopštila je ruska ambasada.











 

POVEZANE VESTI

Utorak 04.08.2015. 06:48
Nikad se u njih nije moglo konkretno pouzdati, posebno po pitanju Kosova. Džaba ih bilo. Niti se trena u ikog drugog pouzdavati, sem u se i u svoje kljuse.
Utorak 04.08.2015. 09:38
Nikada Putin ne bi stavili veto na rezoluciju o Srebrenici , da se Vucic ne priblizava Nato-u ..... " Naglo približavanje Srbije NATO je nešto što se Rusiji ne sviđa. Saradnja Srbije sa tom organizacijom Rusima deluje kao da se krećemo ka punopravnom članstvu u NATO, što nikako ne žele – kaže za Danas Vladislav Jovanović, nekadašnji ambasador Srbije pri UN i bivši ministar spoljnih poslova.Kako dodaje, ne seća se da li je Rusija u poslednjih 15 godina stavila veto na nešto u vezi sa Srbijom, ali da to nije učinila devedesetih kada su uvođene sankcije."
Utorak 04.08.2015. 09:21
Srbi su se u poslednjih nekoliko decenija nalazili u teškim situacijama, a u Rusiju i Moskvu su gledali kao u Boga ili onu slamku spasa za koju se hvata davljenik. Ipak ta slamka nam je uvek izmicala i padali smo u ponor
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online