Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 06.05.2010.
14:38
Srna, Vestionline A

Rusija brine samo o sebi

Vojni analitičar Aleksandar Radić rekao je danas da je Rusija do sada pokazala mnogo puta da su joj njeni interesi najpreči i Srbija je tu na margini.

"Od Srbije se očekuje da bude revnosna u provođenju svega onoga što je Rusiji od koristi, ali do sad, koliko se može primetiti, na Balkanu Srbija nije bila ni u kom slučaju, čak ni simbolično u povoljnijem položaju nego ostali", rekao je Radić povodom informacije da pripadnici Vojske Srbije neće učestvovati na vojnoj paradi u Moskvi, 9. maja, kada će biti obeleženo 65 godina od pobede nad fašizmom.

Srbi se i dalje dele na partizane i četnike: Aleksandar Radić
 

Radić je dodao da je Srbija "samu sebe isključila u skorijoj prošlosti iz nasleđa Drugog svetskog rata i tokom 90-tih godina zaista se niko nije potrudio da pokaže signal, bez obzira na sve turbulencije na Balkanu".

On je naglasio da su Srbi kao narod bili deo antifašističke koalicije.

"Zbog toga je iza nas ostao neprijatan momenat 1995. godine kada je na tadašnjoj paradi Boris Jeljcin ugostio Franju Tuđmana, a Srbija nije imala svoje predstavnike", rekao je Radić.

Prema njegovim rečima, Srbi i u 2010. godini imaju dilemu oko toga gde se nalaze i dalje se dele na partizane i četnike.

"Ne uspevamo da izađemo iz tog vermena. Mislim da ćemo propustiti priliku da adekvatno proslavimo Dan pobede", istakao je Radić, podsetivši da je Vojska Srbije prošle godine paradirala pred Muamereom el Gadafijem na proslavi godišnjice revolucije.
 

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.05.2010. 12:19
Mozda nismo povlasceni od strane Rusa na Balkanu, ali barem nas nisu bombardovali 99e i ne uzimaju nam Kosovo kao nasi prijatelji sa zapada. Naravno da svako treba da brine za svoju kozu i nisu nam Rusi mama i tata pa da resavaju nase probleme (posto smo mi ocigledno nesposobni). Kakvi smo im mi saveznici jos dobro i prolazimo sa njihove strane. Da se pomolimo da budu jos strpljivi sa nama i da ne priznaju i oni Kosovo i da ne sruse rezoluciju 1244... Sto bi rekao Blazenopocivsi Patrijarh Pavle kad ga je pocetkom 90ih pitao americki ambasador Cimerman kako da nam pomognu- "Nemojte nam odmagati", amerikanci ne samo sto nas ne ostavljaju na miru nego i maximalno odmazu na Balkanu. Posle svega toga slusati ovakve placene licemere koji imaju hrabrosti i drskosti da pljuju na Ruse, je stvarno smesno da nije tragicno....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online