Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 05.05.2010.
14:50
Vestionline A

Milosavljević: Ne dam ostavku!

"Nisam imao dilemu kako da postupim, jer sam prvi put u životu bio fizički nemoćan, to je moja odluka i uopšte nisam imao dilemu da li time vređam svoju struku", izjavio je u intervjuu za "Vreme" ministar zdravlja Tomica Milosavljević, odgovarajući na negodovanje javnosti zbog toga što je operisan u Minhenu.

 Moja operacija se koristi u politikanske svrhe: Tomica Milosavljević
 

Milosavljević je rekao da se nedeljama lečio u Kliničkom centru Srbije i da je verovao svojim doktorima.

Ostajem ministar dok imam mandat

 

Upitan da li će podneti ostavku, Milosavljević je rekao da su argumetni onih koji traže njegovu ostavku takvi da bi ovaj posao mogao da radi do penzije.


"Biću ministar onoliko koliko traje mandat koji osvojimo kao stranka koja je u koaliciji Za evropsku Srbiju osvojila poverenje građana i značajno doprinela da Boris Tadić bude predsednik Srbije", izjavio je Milosavljević.


"Prema tome, mi smo dobili poverenje građana i ja ovaj posao doživljavam kao svoju obavezu koju moram da obavljam onoliko dugo koliko moram", dodao je on.


"Preda mnom je mandat koji nije dobijen na poklon, nego je dobijen na parlamentarnim izborima, a izbori su najbolji način da se vlast menja, osim kad se u istorijskim okolnostima desi drugačije", naglasio je Milosavljević.

"Ne želim da sebi pravim alibi pred javnošću i da kažem: Otišao sam u Minhen po second opinion, poslao me dr Vasa Antunović, jer sam ja odlučio da idem, nije me on poslao", naglasio je on.


Prema njegovim rečima, u tom trenutku takav zahvat, manje invanzivan, nisu mogli da mu ponude naši neurohirurzi.


"Nikada ne bih otišao, niti bih nekog svog poslao na operaciju u drugu državu, ako se taj isti zahvat radi na isti način ovde i u inostranstvu", naglasio je Milosavljević.


"Bio sam potpuno svestan kontroverzne dimenzije i problematičnosti situacije, jer kada izgovorite rečenicu: 'Ministar zdravlja se operisao u Nemačkoj', to je samo po sebi neodbranjivo, ako se ne čuje cela priča", ocenio je on.


"Ja potičem iz tog sistema, ja sam deo tog sistema, ali ja sam na neki način i nemački đak. Pre dvadeset dve godine proveo sam dva meseca u Minhenu, učeći neke stvari koje sam doneo ovde", rekao je ministar.


On je objasnio da je postupio "odgovorno prema svojoj porodici i sebi", trudeći se da ne remeti ništa u sistemu na čijem je čelu i u državi u kojoj živi.


"Ali, sam sve vreme bio svestan da će se moj potez tumačiti na razne načine, da će se koristiti u politikantske svrhe i da će neko od toga praviti politički kredit", napomenuo je on.


Prema njegovim rečima, diskurs hernija se ne dobija preko noći i mnogi ljudi žive sa ovim oboljenjem, ali "za očekivati je da se bar ministar zdravlja na vreme obrati kolegama za pomoć i da spreči komplikacije".


"Da su mi rekli da operacija košta 50.000 evra, ne bih uopšte razmišljao o operaciji, jer toliko para nemam. Rekli su mi da je puna cena između 10.000 i 15.000 evra i da bi doktorski kolegijum sigurno mogao da mi izađe u susret sa dva-tri puta manjom svotom", rekao je Milosavljević.


"Zaključio sam, zajedno sa porodicom, da mogu da podnesem trošak, da mogu da na manje invanzivan način dobijem isti rezultat i da sve to mogu da uradim na način da to bude moja stvar, moja lično i moje porodice, da državu Srbiju ne košta ni dinar", istakao je Milosavljević.

Dinkić zbog Tomice uvredio lekare
 

Lekarska komora Srbije saopštila je danas da se najoštrije protivi zloupotrebi lekara u dnevnopolitičke svrhe i da oni, njihov poziv i lekarska struka "ne smeju biti taoci bilo kakvih političkih igara, niti moneta za potkusurivanje u političkim nagodbama".

Sreda 05.05.2010. 17:06
Da vrati pare za koliko je ostetio drzavu SRBIJU za vakcine ,pa ondfa neka podnosi ostavku! A obraz mu je plasticnom operacijom napravljen,tako da i nema obraz!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online