Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 06.07.2015.
12:25
Tanjug A

Nadahnuti vođa: Englezi, hvala za sve, ali nećete nas gaziti

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće dozvoliti nikome da je gazi te poručio da Srbi svoju veličinu pokazuju i time što su u stanju da se poklone i tuđim žrtvama onako kako se klanjaju i pred svojim.

Tanjug
Negde našao opravdanje za potencijalni odlazak u Srebrenicu: "Naša veličina je u tome što smo u stanju da se poklonimo i tuđim žrtvama"

- Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije jer Srbiju ćemo umeti da štitimo - rekao je Vučić na otvaranju mosta u Blaznavi.

Kako je rekao u poslednje vreme neki su rešili da različitim rezolucijama ponovo stavljaju beleg onih koji treba da se stide prošlosti.

- Mi Srbi svoju veličinu pokazujemo i time što smo u stanju da se poklonimo i tuđim žrtvama onako kako i pred svojim, pred stotinama hiljada pogunulih u svim otadzbinskim ratovima. Ali nemojte da nas terate da se osećamo poniženo zato što smo Srbi i zato što smo se junački borili za svoju slobodu - rekao je Vučić.

- Nemojte da nas terate i nemojte da nas gazite jer to vam nećemo dozvoliti ma kako da se zovete i ma kako da ste jaki. Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije jer Srbiju ćemo umeti da štitimo - rekao je premijer.

Kako je naveo štitićemo Srbiju našim znanjem i pameću, marljivošću,a oni koji misle da je dovoljno da zaprete i kažu da smo mi Srbi  valjda jedini krivi za ono što se zbivalo na  prostoru bivše Jugoslavije i da zaboravimo i Jasenovac i Jadovno i sva srpska stratišta, u suštini samo govore i pokazuju ko je izazivao mnoge stvari na tom prostoru.

Vučićeva zahvalnica

On je podvukao da moramo da radimo još više, da radimo i trudimo se još više da napravimo uspešniju, ekonomski bogatiju Srbiju da bi imali još veću političku snagu da bi mogli da im se suprotstavimo i kažemo da  će 99,99 odsto časnih i poštenih Srba nositi sa ponosom crveno-plavo-beli barjak svuda.

- A vama Englezi i svima ostalima hvala na velikom prijateljstvu koje ste nam pokazali, hvala vam mnogo na tome, a mi Srbi čuvaćemo sebe i svoj obraz jer samo sami sebi možemo obraz da ukaljamo - poručio je Vučić.

Ponovio je da poštujemo sve druge žrtve i pokazujemo time da se razlikujemo od drugih koji nikada nisu hteli da odaju počast nijednoj srpskoj žrtvi.

- I to je ono u čemu se razlikujemo - naglasio je premijer.

Vučić: Otpor Srbije prema rezoluciji biće politički miran

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će britanska rezolucija o Srebrenici uticati na Srbiju i region bez obzira na ishod glasanja u Savetu bezbednosti UN, ali da će svaki pokušaj urušavanja Republike Srpske naići na otpor Srbije. Vučić je dodao da će srpski narod ostati ponosan, ekonomski ojačati zemlju i "u potpunosti pobediti".

- Ako rezolucija ne bude izglasana to bi bila dobra vest za Srbiju i region. Ako bude izglasana to će biti teška vest, ali borićemo se, izgradićemo još mostova i fabrika, ekonomski ćemo ojačati zemlju i siguran sam u potpunosti pobediti - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara šta očkeuje od predstojeće sednice SB UN.

Na pitanje novinara koja je politička pozadina donošenja rezolucije Velike Britanije, Vučić je rekao pošto samo na tome insistiraju, a drugo ih ne zanima, nedvosmisleno je da imaju političku nameru da to zloupotrebe. Dodao je da ostaje da se vidi da li će to dovesti do dodatnih pritisaka na Republiku Srpsku, a kasnije i na Srbiju.  

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.07.2015. 16:21
Otvara most pred više novinara od broja stanovnika sela i drži govor o Britanskom Carstvu, globalizaciji, imperijalizmu, Srebrenici... Proradila radikalska krv i ne da mu mira, pa će sad valjda i zastava crveno-plavo-bela određivati ko je pravi, a ko nije. Njemu najbolje pristaje ona crna sa lobanjom i sekretarska stolica, baš kao nekad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online