Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.05.2010.
19:00 >> 23:04h
Tanjug A

Zbog vežbe pojačane mere bezbednosti u zoni aerodroma

Na prilazima aerodromu " Nikola Tesla" kao i na samom aerodromu večeras i tokom jutra zbog vežbe iz oblasti bezbednosti civilnog vazduhoplovstva biće pojačane mere bezbednosti, najavio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva.



Vežba počinje u 22 časa i završava se sutra u četiri sata izjutra, do kada će važiti pojačane mere bezbednosti, navodi se u saopštenju.


Cilj vežbe, koja se u predviđenom obimu prvi put organizuje na osnovu standarda Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva i odredbi domaćih propisa, jeste ocena efikasnosti plana mera i postupaka u vanrednim situacijama na aerodromu.


Testiranje aktivnosti u vezi sa koordinacijom i međusobnom komunikacijom državnih organa i aerodromskih službi i komunikacija sa predstavnicima ambasada takođe su ciljevi vežbe "Simulacija otmice vazduhoplova",


Vežba će biti organizovana na osnovu zajedničkog scenarija Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Ministarstva unutrasnjih poslova i Aerodroma "Nikola Tesla".


Predviđeno je nekoliko faza vežbe - najava otmice, pregovori, trijaža i prihvatanje oslobođenih talaca, upad u vazduhoplov, evakuacija i zbrinjavanje putnika...

Dačić: Neophodna saradnja domaćih i stranih bezbednjaka

 

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ukazao je večeras na neophodnost saradnje srpske policija i stranih bezbednosnih službi u očuvanju nacionalne i regionalne bezbednosti.


Uoči početka vežbe "Simulacija otmice vazduhoplova" na aerodromu "Nikola Tesla", Dačić je istakao da je glavni cilj te vežbe poboljšanje koordinacije i saradnje, kako između domaćih, tako i stranim službama bezbednosti.


Dačić je rekao da je jasna vizija evropske Srbije preko potrebna našem društvu i da savremeni bezbednosni rizici i pretnje ugrožavaju nacionalne interese Srbije, ali i region u celini, i da na njih nije moguće dati izolovani odgovor.


Uz predstavnike Direktorata civilnog vazduhoplovstva, aerodroma "Nikola Tesla", Crvenog krsta, Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore, vežbu će izvesti i pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova i odbrane.


Kako je najavljeno, vežbi će prisustvovati zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Nebojša Starčević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online