Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 02.07.2015.
17:36
Tanjug A

"Kad kažete isključićemo gas, oni prete blokadom puta"

Oko 16 odsto građana Srbije ne plaća struju, a Vlada Srbije uspela je u međuvremenu da poveća naplatu četiri do četiri i po puta, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Tanjug
Srbija se izborila z anajmanje poskupljenje u regionu: Aleksandar Vučić

- I danas imamo 16 odsto onih koji ne plaćaju struju. Ja mogu da govorim o našim navikama, pa da kažem koliko naših ljudi na KiM neće da plaća električnu energiju. Hoćete te detalje - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje poslanika  Nove stranke Zorana Živkovića koji je konstatovao da ima 18 odsto onih koji ne plaćaju struju.

Vučić je naveo primer da "ceo Paraćin skoči kad Srbijagas pokuša da namiri svoj račun, a onda radnici kažu da će da zauzmu autoput".

- Kad kažete isključićemo vam gas, oni kažu mi ćemo da vam blokiramo autoput. Isti je slučaj i sa strujom - rekao je premijer.

Prema njegovim rečima, naplata električne energije je porasla za četiri do 4,5 odsto, a to će biti i više u budućnosti.

Odgovarajući na pitanje zašto je vlada podigla cenu struje, iako je u predizbornoj kampanji rekla da to neće učiniti, Vučić je rekao da je vlada uspela da se izbori za najmanje moguće poskupljenje električne energije svesna koliko građani teško žive.

On je  rekao da je vlada nakon prošlogodišnjih poplava uspela da oporavi ceo elektroenergetski sistem bez dodatnih opterećenja za građane.

Cena na svetskom tržištu je trostruko viša nego u našoj zemlji. Pokušali smo posle poplava i razaranja da oporavimo ceo sistem bez dodatnih opterećenja za građane. U zimskoj sezoni imali smo manje isključenja nego Nemačka - ukazuje Vučić.

Premijer je, ukazujući na poskupljenja za vreme prethodnih vlada, naveo da je 2001. godine struja poskupela u dva navrata i to ne 10 ili 12 odsto, već 36,9 odsto u aprilu, i još 40 odsto u maju. Četiri meseca kasnije, ističe on, struja je poskupela još 15 odsto.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.07.2015. 17:48
е да је среће па да срби блокирају путеве због неких других ствари.... додуше - док је било Срба било је и блокада...
Četvrtak 02.07.2015. 18:02
Smanjio sam vam plate i penzije, a podigao cenu struje, i vi nećete da je plaćate?! Kakav ste vi to nezahvalan narod! Kad ste glasali za Mene, ima sad da ćutite i da trpite, jasno! Mala je ovo zemlja koliki sam ja razbojnik i izdajjnik! Tišina tamo! Sve ću da vas pohapsim, Meni ne treba ovakav narod! Moji verni naprednjaci i botovi će biti nov narod- poslušniji, bolji...lepši! Njima neće niko morati da naređuje da plate struju, njima neće da dolaze privatni izvršitelji na vrata... šta se smejete, pa naravno da opet nisam popio lekove, i šta sad?! Tišina tamo!
Četvrtak 02.07.2015. 19:06
Halo Musliju pichko siftarska!Je si zaboravio juznu Srbiju tu nijedan Siftar nije platio struju!A veliki Trnovac nesme niko od drzavni organa da zaviri??!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online