Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.06.2015.
15:08
Tanjug A

Antiterorsitička akcija srpske žandramerije

Osveštanjem i lomljenjem slavskog kolača, kao i prikazom borilačkih veština i taktično-pokaznom vežbom borbe na reci, jedinica Žandarmerije obeležila je svoju slavu Sveti car Lazar i 155 godina od svog osnivanja.

- Posle terorističkih napada u Kumanovu oči srpske javnosti bile su uprte u vas i ostale pripadnike specijalnih jedinica policije, koji čuvate Kopnenu zonu bezbednosti. Vaše neprespavane noći predstavljaju ulog za sigurnost i bezbednost svih građana Srbije - rekao je Stefanović.

On je naglasio da MUP i građani Srbije umeju da cene žrtvu koju pripadnici Žandarmerije svakodnevno podnose u svom radu.

Prema njegovim rečima, u vremenu kada je sve više terorističkih napada, srpska policija mora ostati budna.

- Kao neko ko je sinonim za požrtvovanje i neustrašivost očekujem da odgovorite na svaki izazov i zadatak koji država bude stavila pred vas. Znam da je ovo jedinica na koju Srbija i njeni građani mogu da računaju - rekao je Stefanović.

Sećanje na stevana Sinđelića

Ministar je poručio i da se ne sme zaboraviti pripadnik kraljevačkog odreda Žandarmerije Stevan Sinđelić, koji je krajem avgusta prošle godine, ubijen na dužnosti tokom okršaja s kosovskim teroristima u blizini prelaza Merdare na severu Kosova i Metohije.

- Nikada nećemo zaboraviti Stevana Sinđelića. Nećemo mirovati, niti ćemo ikada stati dok oni teroristi koji su ga ubili ne budu privedeni pravdi. Neće biti dana i nedelje da ne postavimo pitanje svima u Srbiji i svetu kada će se naći ubice Stevana Sinđelića.Srpska policija to duguje i njegovom herojstvu, i njegovoj porodici, i našoj državi, i zato ćemo na tome istrajati - zaključio je Stefanović.

Komandant Žandarmerije pukovnik Goran Dragović podsetio je da je prva četa te jedinice osnovana 1860. godine, s cljem protiv naoružanih grupa i različitih oblika nasilja.

- Žandarmi su uvek pokazivali da su uz Srbiju i srpski narod, koje brane ne mareći, pri tome za svoj život. Pripadnici Žandarmerije nikada nisu, i neće birati zadatke, već će na najboji način izvršavati sve koje Srbija pred njih postavi - rekao je Dragović.

On je poručio da je Žandarmerija do sada imala rešenje za svaki bezbednosni problem u Srbiji, da se borila za ustavom zagarantovana prava svakog njenog građanina i poštovanje zakona naše države, obećavši da će tako biti i u budućnosti.

Dodela plaketa

Tokom svečane ceremonije uručene su i plakete Žandarmerije ministru policije, predstavnicima Žandarmerije iz Alžira i Jordana, kao i najboljim žandarmima - kapetanu Draganu Borisavljeviću, mlađem vodniku Danijelu Trbojeviću, majoru Bojanu Dikiću, starijem vodniku Zoranu Dabižljeviću i vodniku Ljubomiru Ćiriću. Humanitarni fond Žandarmerija dodelila je i sredstva porodici nastradalih pripadnika Žandarmerije

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online