Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 24.06.2015.
17:30
Tanjug A

"Merkelova neće dati zeleno svetlo u Beogradu"

Viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije Bodo Veber rekao je da je uslov za otvaranje poglavlja u pregovorima između Srbije i EU poglavlje 35.

Reueters
Pregovori srpske i albanske strane prekasno počeli za zeleno svetlo od Merkelove

- To je bila nemačka pozicija od samog početka. Za otvaranje prvih poglavlja uslov je otvaranje poglavlja 35. Iako nije definisala u čemu konkretno želi da vidi napredak u oblastima energetike, telekomunikacija i Zajednice srpskih opština, kako bi dala zeleno svetlo za otvaranje poglavlja, već je samo poručila da želi opipljiv napredak, Nemačka će na tim zahtevima istrajati - rekao je Veber za Radio Slobodna Evropa.

 


Prema njegovim rečima, ako bude ostvaren vidljiv napredak u tim pitanjima, Berlin će pristati na otvaranje poglavlja.

Veber, međutim, nije siguran da li će se to desiti tokom posete kancelarke Merkel Beogradu početkom jula.

- Pregovori su prekasno počeli da bi moglo doći do nekog značajnog napretka, tako da nije verovatno da bi Merkelova tokom posete bila u situaciji da saopšti da Nemačka prihvata otvaranje prvih poglavlja sa Srbijom - rekao je on.

Ali, ako se nastavi tim putem i dođe do sporazuma,, odnosno, do nekog značajnog preokreta u pravcu dogovora u pomenute tri oblasti, naročito u pogledu statuta Zajednice srpskih opština, onda će sigurno i Nemačka pristati da se otvore prva poglavlja, smatra Veber.

Istovremeno, Veber je skeptičan i smatra da je teško poverovati da će u nastavku dijaloga Beograda i Prištine u ponedeljak doći do nekog velikog napretka po pitanju ZSO.

Pre, kaže, veruje da je došlo do nekakvog dogovora o budućoj proceduri pregovaranja o tom pitanju, navodi Slobodna Evropa.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.06.2015. 17:41
Kad padne noć, a ne usniš san i tvoje svetlo sačekuje dan-jer tvoja misao nije čista,tvoja je dušaa zagadjjena,tvoje je srce otrovno-ti više nisi žena jer.radjaš bedu mesto dece,seješ strah mesto dečjeg smeha,ne voliš nikog i niko te ne voli,srce ti je pusto i usamljeno a oko tebe grakću vrane i noge ti uvijaju zmije,ruke ti okkrvaljene krrvlju tudje nevinosti-Ti više nisi žena.
Sreda 24.06.2015. 19:18
Marie Le Pen je tražila da se prekinu pregovori Srbije i EU, jer kako kaže "ulazak " Srbije u tu zajednicu je poguban za nju ! Dok se ova bakica ponaša kao da je kancelarka EU, a ne Njemačke !
Sreda 24.06.2015. 19:23
Меркелова народ Србије не жели сарадњу са фашиистичком ЕУ . ЖИВЕЛА братска Русија и Путин . " Не нападају Србију због Милошевића већ Милошевића због Србије ".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online