Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 17.06.2015.
21:05
Tanjug A

"Važno je da sačuvamo mir i dostojanstvo (po pitanju Haradinaja i Rezolucije)"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je povodom hapšenja i puštanja lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja na ljubljanskom aerodromu izjavio da je važno da sačuvamo mir i dostojanstvo i da ne padamo na provokacije.

Tanjug
Čudno mu je dešavanje oko Haradinaja: Vučić

- Pomalo mi je sve čudno, sutra ćemo uveče to da komentarišemo posle sednice vlade. Važno je da mi sačuvamo mir i svoje dostojanstvo i povodom različitih vrsta provokacija koje se budu dešavale u regionu i šire - rekao je Vučić za RTS dodajući da je uveren da ćemo uspeti da odbranimo stabilnost.

On kaže da govori to iako nije po prirodi optimista jer po prvi put mož da kaže da nema strah od naših ekonomskih reformi.

- Znam da ćemo da uspemo i da ćemo da imamo jaku i uspešnu zemlju, koja će biti uspešnija od mnogih koje su bile ili jesu mnogo ispred nas, pošto smo udarili čvrste i ozbiljne temelje za ekonomske reforme. Ali se postavlja pitanje hoćemo li moći da očuvamo političku stabilnost ne samo kod nas već u celom region i uprkos tim teškim i velikim izazovima uspećemo - rekao je srpski premijer.

Premijer je zamolio građane da to dobro razumeju navodeći da, Srbiju ovako teški dani čekaju još neko vreme i porucico da će i Srbija izaći ne slabiji nego što je danas, kao i da će naša ekonomija biti jos snažnija.

"O rezoluciji smireno, trpeljivo i strpljivo"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija na Rezoluciju o Srebrenici, o kojoj bi SB UN trebalo da raspravlja 7. jula, odgovoriti smireno, trpeljivo i strpljivo, ali je dodao da "nije oduševljen načinom na koji se taj dokument pojavio pred Srbijom".

Vučić je za RTS, upitan da li Srbija ima mogućnosti da menja taj tekst diplomatskim putem, rekao da nije ni najmanje oduševljen načinom na koji se rezolucija pojavila pred nama, jer Srbija nije konsultovana oko teksta rezolucije niti je bila obaveštena o tome kako se sprema.

- Ako neko želi iskreno pomirenje, svi znaju kako se ono gradi, a ne političkim udarcima jedne strane - rekao je Vučić i istakao da nije reagovao na izjave gradonačelnika Srebrenice, koji je rekao da je puštanje Nasera Orića uslov za njegov dolazak u Potočare, kao i da je mirno reagovao na odluku Bakira Izetbegovića za "nepuštanje" predsednika Tomislava Nikolića u Sarajevo.

- To nije pitanje sile, snage i moći, već pitanje naše budućnosti i koliko stvarno želite mir, bezbednost i sigurnost. Mi to iskreno želimo, mi to nismo pričali jer to želi da čuje neko od evropskih zvaničnika. Ja sam oštriji prema evropskim zvaničnicima, nego sa ljudima sa kojima delimo ovaj prostor - rekao je Vučić.

Premijer je, međutim, istakao da drugi treba da znaju da Srbija nije krpa kojom mogu da otiru patos kad pomisle da im je to potrebno za unutrašnje političke prilike, jer je Srbija zemlja ponosnog naroda koja neće dozvoltii da je gaze.

- Molim prijatelje u regionu da ne pokušavaju i da ne pomisle da ćemo da dozvolimo da nas tretiraju kao krpu, jer taj film neće moći da gledaju - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.06.2015. 21:11
Ko je opet ovog majmuna pustio iz kaveza.
Sreda 17.06.2015. 21:14
Dostojanstvo ? iz poraza u poraz ?
Sreda 17.06.2015. 22:38
I dostojanstvo i mir a i hladne glave-ispeći pa reći.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online