Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 14.06.2015.
19:33
Tanjug A

"Albanci pokušavaju da na čudan način uzmu Srbiji elektromrežu Kosova"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom budu brzo otvorena, ukazujući da to zavisi od runde dijaloga Beograda i Prištine 23. juna u Briselu.

Tanjug
Četiri tačke sporenja sa Prištinom: Aleksandar Vučić

- Mi ćemo brzo, možda i brže nego što mnogi očekuju, imati priliku da otvorimo poglavlja. Ali ako Priština, s druge strane, misli da je to način da nas pritisnu, da nam ponude rešenja koja su nemoguća, ili apsolutno nemoguća za naš narod na Kosovu i Metohiji, mi to nećemo da prihvatimo - rekao je Vučić novinarima posle Evropskog foruma Vahau u Austriji.

On je rekao da su četiri tačke u dijalogu sa Prištinom sporne - Zajednica srpskih opština, telekomunikacije, energetika i most na Ibru.

Premijer je istakao da je ZSO najvažnije pitanje, navodeći da su Albanci tražili da ZSO bude nevladina organizacija u skladu sa njihovim zakonom, što Beograd neće i ne može da prihvati.

- Mi ne tražimo da to bude ne znam kakav status teritorijalne autonomije u okviru autonomije, ali tražimo nešto što će moći da predstavlja značajno stecište prava za Srbe na KiM, a to ne može bude nevladina organizacija. To je najvažnije pitanje -rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Beograd po pitanju mosta na Ibru traži rešenje koje će garantovati bezbednost Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice.

U oblasti energetike, Albanci pokušavaju da "na čudan način" kompletan dalakovodni sistem i sistem elektromreža Srbije uzmu u sopstveno vlasništvo, rekao je Vucič i dodao da će to biti teški pregovori, a da su dve strane malo bliže po pitanju telekomunikacija.

 -To je set problema, ništa od toga nije jednostavno, ali borićemo se - rekao je Vučić.

Upitan da li je predstojeća runda dijaloga u Briselu najteža do sad, Vučić je rekao da razgovori tamo nikad nisu laki, ali da je izabran da donosi teške odluke i da će u skladu sa tim i da obavlja svoj posao.

 -Mi ćemo dati sve od sebe, a da je tamo ikad bilo lako - nije - rekao je Vučić.

 Vučić je, osvrćući se na svoj govor na panelu u kojem je rekao da pojedine zemlje Beograd ucenjuju Kosovom, rekao da time nije mislio da se odlaže otvaranje poglavlja, nego da je govorio o raspoloženju u Srbiji.

- Bio sam otvoren i iskren i govorio ono što govore ljudi u našoj zemlji, što neretko i ja pomislim... Nije to neka velika tajna za njih, mislim da treba da znaju istinu, kao što sam govorio i da mislim da je Gavrilo Princip bio junak, i da treba da održimo dobre odnose sa Rusijom -rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.06.2015. 23:45
Ti si covece za ludnicu, odavno! Aj sto si ti lud ali sto nas pravis ludima! Pa imamo vase reklamiranje "Razmisljajmo svi kao Vucic"! Daleko bilo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online