Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 04.06.2015.
17:26
Tanjug A

Radikali na Vidovdan protiv "izdajničkog prozapadnog režima"

Srpska radikalna stranka najavila je za Vidovdan, 28. juna, protestni skup na Trgu Republike u Beogradu koji će biti, kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije, protiv "izdajničkog prozapadnog režima".

Tanjug
Najavio veliki protest na Vidovdan: Nemanja Šarović

Prema rečima funkcionera SRS Nemanje Šarovića, Vidovdan je pravi dan da se iskaže neslaganje sa kontinuitetom politike od 5. oktobra 2000. do danas i na njemu će biti reči o ekonomskim i socijalnim temama, kao i najvitalnijim interesima građana Srbije.

Kako je objasnio, skup je prijavljen policiji u skladu sa zakonom i dodao da smatra da neće biti problema oko njegovog održavanja.

Šarović je dodao da SRS najoštrije osuđuje i najavu otpuštanja 9.000 radnika iz javnog sektora poručivši da to nije u skladu sa proklamovanim ciljevima Vlade Srbije o zaštiti državnog budžeta već da će oni biti izigrani.

- Jasno je da među tih 9.000 ljudi neće biti onih koji su politički podobni i stranačkih kadrova primljenih u poslednjih godinu dana - rekao je Šarović.

On je istakao da bi, kada je reč o očuvanju budžeta, trebalo ugasiti brojne agencije, ali i prekinuti finansiranje nevladinih organizacija, za koje je rekao da rade protiv Srbije.

Šarović je upozorio i da je evropski put Srbije poguban i da se lista uslova koja se postavlja pred našu zemlju stalno produžava.

Veliki ucenjivački kapacitet benačajne Hrvatske

Prema njegovim rečima, od hrvatskih parlamentaraca moglo se čuti da se od Srbije traži osuda izjava i poteza lidera SRS Vojislava Šešelja, korekcija granica na Dunavu, otkopavanje grobnica, veća prava hrvatske manjine u Srbiji...

- Na tom primeru možete videti da Hrvatska, kao realno jedna od najmanje značajnih zemalja EU, itekako ima veliki ucenjivački kapacitet kada se radi o Srbiji. U situaciji smo da dokle god Hrvatska ne bude saglasna sa našim ulaskom u EU tog ulaska neće biti, a mi osim prihvatanja ucena ne možemo da odgovorimo Hrvatima ako želimo u EU - rekao je Šarović i pozvao srpsku vladu da se okane evropskog puta.

Novinare je interesovalo i zdravstveno stanje predsednika SRS Vojislava Šešelja, na šta je Šarović ponovio da je ono od ponedeljka naglo pogoršano, da im temepraturu, ali i da ne želi da ide u bolnicu.

- Laički ću reći da je reč o drastičnom padu imuniteta i leukocita, što je propraćeno malaksalošću i visokom temepraturom - rekao je Šarović i dodao da su sva Šešeljeva gostovanja otkazana do ponedeljka.

Šarović je pozvao medije da budu korektni u izveštavanju o Šešeljevom zdravlju poručivši da će kada budu imali prve informacije javnost sa tim biti upoznata.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.06.2015. 17:40
sta jos treba da se desi,d bi ovaj ucmali narod ustao? i da uvedu danak u krvi,i jopet se ne bi narod bunio! neka retko ponizna rasa.oni sto su cenili slobodu najvise od svega,izgibose a prezivese gmizavci
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online