Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 31.05.2015.
16:21
Tanjug A

DS: Nezakonit izbor direktora JP u Novom Sadu; SNS: Neozbiljno kad demokrate govore o nameštanju konkursa

Postupak izbora direktora u javnim preduzećima u Novom Sadu sproveden je na nezakonit i nelegitiman način i zato mora biti poništen i ponovljen, saopšteno je iz Demokratske stranke. Gradski odbor SNS - a odgovorio je na ove konstatacije, tvrdeći da je "u najmanju ruku" neozbiljno od novosadskih demokrata da pričaju o nameštenim konkursima, jer je, kako tvrde, njihov mandat bio obeležen nameštenim konkursima, tenderima, sistematizacijama i izmišljanjem nepotrebnih radnih mesta i funkcija.

Arhiva
Ne prestaje rat saopštenjima između demokrata i naprednjaka

Demokrate, kako navodi SNS, veruju u to da 100 puta ponovljena laž postaje istina, pa "ko o čemu, demokrate o konkursima".

- “Drage“ demokrate svi znamo da ko laže taj i krade, stoga bi bilo dobro da odgovorite građanima gde je sav onaj novac iz fondova i Razvojne banke Vojvodine, to je ono što građani treba da znaju, to je ono što građane interesuje - poručili su naprednjaci u saopštenju.

Demokratska stranka je ranije navela da , "slovo i duh zakona više puta su prekršeni", a gradska vlast je na poslednjoj sednici Skupštine grada omalovažila i ponizila najviši predstavnički dom svih Novosađana, čime je još jednom pokazala koliko duboko prezire demokratske procedure i ne poznaje zakone ove zemlje.

Odbornička većina u Skupštini grada, "skrpljena od više političkih partija", interesnih grupa i "preletača" koji su "ukrali" mandate opozicionim strankama, nije odredila čak ni formalne kriterijume za rangiranje kandidata koji su se prijavili na konkurs, stoji u saopštenju.

Predsednica gradske Komisije za imenovanja, navodi DS, sakrila se od javnosti i uopšte nije došla na skupštinsku sednicu na kojoj se odlučivalo o izboru direktora i na kojoj je bila dužna da obrazloži predlog odluke o imenovanjima.

Tačke dnevnog reda na kojim se odlučivalo o direktorima iz taktičkih razloga su ostavljene za kraj skupštinske sednice da bi javnost na kraju dana lakše prihvatila činjenicu da na nameštenim konkursima "jedan analfabeta ima više bodova od doktora nauka", navodi se u saopštenju.

DS piše da je jedan matematičar bez radnog iskustva dobio prednost u odnosu na magistra koji mu je predavao na fakultetu, i dodaje da je izbor direktora Gradskog zelenila potpuno nezakonit, jer je izabran čovek koji nema stručne kvalifikacije tražene u statutu tog preduzeća koji je važio u trenutku raspisivanja konkursa.

- Gradska vlast je to i sama priznala tako što je naknadno, posle raspisivanja konkursa, izmenila statut Gradskog zelenila i tako uslove za izbor direktora upodobila s diplomom unapred poznatog pobednika konkursa, ali je već svakom studentu prve godine prava jasno da se nove odredbe ne mogu primenjivati na već započetu pravnu radnju - stoji u saopštenju.

Da nije tako, ne bi gradska vlast na poslednjoj sednici na brzinu menjala statut Kulturnog centra Novog Sada i u uslove za izbor direktora te institucije unela završen Filozofski fakultet koji ima novi vršilac dužnosti direktora Centra, zaključuje se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.05.2015. 16:48
Kako taj SNS ide vašim stopama-nema greške u koraku.
Nedelja 31.05.2015. 16:59
Ни од ДС владавине а тек од СНС владавине грађани Србије нису имали никакве користи.Насилништво,примитивизам,политичка дезорјентисаност.СНС и ДС су гробари грађана Србије .
Nedelja 31.05.2015. 18:43
A nije bilo protiv Zakona,kad si sa usr/anim Tadicem pokro i razorio celu Srbiju i Srbe??!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online