Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.04.2010.
21:43
Press rs A

Da li Tomica podnosi ostavku?!

Beogradski list "Press" preneo je informaciju da će ministar zdravlja Tomica Milosavljević podneti ostavku neposredno posle prvomajskih praznika, koju su novinari tog lista dobili iz kako kažu, "dobro obaveštenih zdravstvenih krugova".

Iz Ministarstva zdravlja nema komentara na pisanje lista "Press" o mogućoj ostavci ministra Milosavljevića
 

Ministar zdravlja, koji je prošlog četvrtka operisao diskus herniju u minhenskoj bolnici "Groshadern", vratio se u Srbiju u četvrtak posle podne redovnim letom "Jata". Ministar se vratio avionom u kome je bio i Goran Davidović Firer, kog su nemačke vlasti izručile Srbiji.

Dva puta do sada podnosio ostavku

 

Tomica Milosavljević do sada je već dva puta podnosio ostavku na mesto ministra zdravlja, od kako je 2002. godine izabran u vladu premijera Zorana Đinđića.

 

Prvi put ostavku je dao kada je G17 napustio Vladu u vreme kada je Vojislav Koštunica bio premijer.

 

Drugi put Milosavljević je ponudio ostavku u vreme epidemije svinjskog gripa i to na insistiranje porodice. On je tada ostavku najavio lideru svoje stranke Mlađanu Dinkiću, ali je Dinkić uspeo da ga u dvoiposatnom razgovoru ubedi da ipak ostane na mestu ministra.

Ispred VIP izlaza aerodroma u Beogradu, ministra Milosavljevića su oko 16 sati sačekale ćerka i supruga.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević, potom je na konferenciji za štampu izjavio da se zahvaljujući operaciji u Nemačkoj brzo vraća na posao i da je odluka da otputuje u Nemačku privatnim automobilom, da se devet sati vozi i obavi konsultacije i čuje još jedno mišljenje, bila samo njegova.

Međutim, list "Press" navodi da on ipak daje ostavku a da će ga do izbora novog ministra zamenjivati državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Periša Simonović, koji je i najozbiljniji kandidat za novog ministra.

Brojni političari, lekari i stručnjaci i veliki deo javnosti osudili su postupak ministra zdravlja zbog odluke da se operiše u inostranstvu, jer je time uvredio sve medicinske stručnjake u Srbiji i poslao poruku građanima da srpsko zdravstvo nije dovoljno dobro da operiše ministra.

Lekari su izjavili da u Srbiji postoje i oprema i kadar za ovu "rutinsku operaciju" kičme. Političari traže od ministra zdravlja da podnese ostavku zbog svoje odluke, a i premijer Mirko Cvetković najavio je da će razgovarati sa ministrom zdravlja čim se Milosavljević vrati iz bolnice.

Postupak ministra branio je dr Vasa Antunović, neurohirurg Instituta za neurohirurgiju KC Srbije koji je pregledao ministra. On je izjavio da je dobro što je Milosavljević operisan u Nemačkoj jer će oporavak biti mnogo kraći nego da je operisan u Srbiji. Predsednik G17 Plus Mlađan Dinkić izjavio je da podržava postupak svog ministra i da bi on učinio isto.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online