Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 18.05.2015.
12:32
Tanjug A

"Prijatelji Srbije": Što pre otvoriti poglavlja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na skupu "Prijatelji Srbije" u Briselu da je zatražio od šefova diplomatija zemalja Evropske unije da prva pregovaračka poglavlja sa Srbijom otvore mnogo pre kraja godine.

Tanjug
Nagradite narod Srbije, poručio premijer u Briselu

- Uradili smo sve što smo mogli - rekao je Vučić posle današnjeg skupa kome je prisustvovalo 20 ministara spoljnih poslova članica EU i osam njihovih zamenika i državnih sekretara.

Domaćin skupa ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc čestitao je Srbiji na pozitivnim i značajnim reformama, ali je dodao da nije dobro što Srbija godinu i po dana posle početka pristupnih pregovora još nije otvorila nijedno poglavlje.

- Želimo da podržimo Srbiju na evropskom putu, a danas smo videli da u tome imamo podršku kolega iz EU - rekao je Kurc.

Minsitar inostranih poslova Italije Paolo Đentiloni, koji je uz austrijskog kolegu bio domaćin skupa, kazao je da svi uvažavaju konstruktivnu ulogu Srbije u naporima za očuvanje stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kao i nedogmatski i pragmatični pristup Beograda rešavanju problema.

Vučić je rekao da je sastanak bio velika prilika da Srbija kroz argumente i činjenice pokaže ono što je postignuto u proteklih godinu i po dana.

- Predstavili smo rezultate ekonmomskih reformi i nismo danas čuli nijednu kritičku reč u vezi s njima - rekao je premijer i dodao da je rečeno da treba sprovesti još neke delove Briselskog sporazuma.

- Mi ćemo naravno nastaviti da radimo na tome, ali tražili smo da u EU sagledaju širu sliku - rekoa je on i dodao da je na skupu više puta ponovljeno da je Srbija stub stabilnosti u regionu.

- Tražili smo da se poglavlja otvore mnogo pre kraja godine. Uradili smo dosta toga, a uradicemo još kako bismo postigli još rezultata - rekao je Vučić dodajući da je veoma pozitivno što se čak 11 ministara iz EU, plus dva domaćina, uključilo u diskusiju na današnjem sastanku.

Vučić je izrazio očekivanja da će EU nagraditi napore koji su do sada učinjeni na evropskim integracijama.

- Nadamo se da će EU nagraditi ne Vladu Srbije, nego narod koji zaslužuje bolju budućnost - poručio je premijer Srbije.

Upitan da li je na današnjem satanku bilo komentara o nedavnoj poseti ministra inostraniih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu Vučić je rekao da se o tome razgovaralo.

- Bilo je reči o usklađivanju naše spoljne politike sa evropskom - kazao je Vučić i dodao da Srbija vrlo dobro zna svoje obaveze prema EU, ali i da želi da sačuva dobre odnose sa Rusijom.

- To ovde svi znaju i mi nemamo šta da krijemo - rekao je on.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.05.2015. 13:07
mali dramos-eru neće Srbija u nacieu. Pogledaj da neke zemlje uskoro izlaze iz eu a ti uporno pričaš gluposti.
Ponedeljak 18.05.2015. 14:41
Што се бре журиш? Толико желиш да нам "побољшаш" живот плаћенику! А ми па баш не желимо да нам ти побољшаш живот!
Ponedeljak 18.05.2015. 18:41
Jadniče!Na pogrešnom si mestu:prijatelji Srbije nisu u Briselu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online