Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Utorak 12.05.2015.
11:58 >> 14:37h
Tanjug A

"Ako nam neko ugrozi bezbednost, lako ćemo da završimo posao"

"Srbiji ne preti opasnost, potpuno smo spremni da odgovorimo na svaki bezbednosni izazov i potencijalnu opasnost" poručio je premijer Aleksandar Vučić.

Tanjug
Srbija je dovoljno jaka da odgovori na svaku pretnju: Aleksandar Vučić

- Srbija ima veoma ozbiljne bezbednosne službe, uvek spremne da brzo i efikasno reaguju, građani mogu da budu spokojni - rekao je Vučić novinarima nakon obilaska učesnika vojne vežbe LOGEX 15, u kasarni Banjica.

Premijer je podsetio da je Srbija već uložila, i nastaviće, u obnavljanje opreme snaga bezbednosti. Kako je istakao, u tu svrhu nabavljene su značajne količine pancirnih košulja i uniformi, ulaganjem više od 600 miliona u lovačku avijaciju, dodatnim jačanjem oklopniih snaga i serijskom proizvodnjiom u fabrikama namenske industrije.

- Ozbiljno se spremamo, Srbija je dovoljno jaka, više nego jaka, da odgovori na potencijalu opasnost - istakao je predsednik vlade.

- Vojska će biti sve snažnija, jer danas imamo nešto više novca i mogućnosti za ulaganje. Time otvaramo i nova radna mesta ulaganjem u našu namensku industriju i od toga Srbija neće odustajati - poručio je Vučić.

On je dodao i da Srbiji ne preti opasnost, jer i više nego dovoljno jaka za pretnje terorista koji su izavali velike probleme "u jednom delu našeg regiona".

Vojna vežba

U vežbi koja je počela 4. maja, a trajaće do 15. maja, učestvuju 122 pripadnika oružanih snaga Švedske, Finske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Moldavije, Češke i SAD, dok su u svojstvu posmatrača predstavnici Jermenije.

Prema njegovim rečima, naša vojska je faktor koji utiče na stabilnost, uključujući i političku, ali i faktor odvraćanja bilo kojeg potencijalnog agresora.

- U ovakvom okruženju, Srbija nikog ne ugrožava, mi smo stub stabilnosti - rekao je Vučić i naglasio da istovremeno želimo i da očuvamo svoju stabilnost, teritorije i bezbednost građana.

 -Ako bilo ko pokuša da ugrozi Srbiju, njene snage bezbednosti i građane, mi ćemo bez problema završiti posao - zaključio je premijer Vučić.

Ministar odbrane Bratislav Gašić podsetio je da do sada Srbija nije imala priliku da bude domaćin logističkoj vežbi takvog formata u kojoj učestvuje 122 oficira, podoficira i civila.

- Ovo je najznačajnija logistička vežba VS ove godine. Stečeno znanje je dragoceno, jer će učešće u multinacionalnim operacijama u budućnosti zahtevati značajnije angažovanje logističkog kadra. Oni moraju da budu obučeni u skladu sa odgovarajućim standardima i procedurama, rekao je ministar zaključivši da se ovakvim vežbama promovišu međusobno razumevanje, poverenje i saradnja učesnika iz različitih zemalja.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.05.2015. 14:42
Braco draga ja zvizgonje , pa u velikom trnovcu ne smijes struju naplatiti i eto sve po budzetu srpskog naroda , alo breeeee dilejo ??
Utorak 12.05.2015. 12:41
Pod uslovom da na nas ne krenu dronovima na daljinsko upravljanje ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online