Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
41
Nedelja 26.04.2015.
11:38
alo.rs A

"Bilo je i promašaja u Vladi, ali idemo napred"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je najveći uspeh ove vlade rad, trud i početak ekonomskih reformi. Kako je rekao, bilo je i promašaja, ali je "suština u tome da smo se podizali, ispravljali greške i nastavljali napred". On je poručio i da će "počistiti" određene stranačke kadrove.

Tanjug
Penzionerima obećao samo povećanje penzija: Aleksandar Vučić

Govoreći o godišnjici rada Vlade Srbije, Vučić je u intervjuu za list Alo rekao da danas svi vide da se u Srbiji ne govori o bankrotu i propasti kao što se govorilo pre samo godinu dana, već o neuporedivo boljem stanju javnih finansija, čak i povoljnijem trendu rasta naše ekonomije od očekivanog.

Na konstataciju da širom Srbije u foteljama sede neki kadrovi SNS-a koji su tu dospeli smo na "njegov obraz", a imaju negativan imidž u svakom pogledu i na pitanje zašto ih "ne počisti", jer će se u krajnjem slučaju kola slomiti na njemu, premijer je rekao: "U pravu ste. Pomozite nam i čistićemo ih zajedno".

Vučić kaže da "uvek postoje" oni iz opozicije koje bi rado video u aktuelnoj vladi

Upitan kakve su realne šanse da plate i penzije budu povećane, Vučić kaže da "sve zavisi od nas".

- Uveren sam da našom posvećenošću i radom možemo to da obezbedimo, na zdravim osnovama i sa šansom da to bude stabilan i dugoročan rast - rekao je premijer.

Penzije više neće biti smanjivane, poručio je on.

- Penzioneri su oni koji uvek podržavaju državu. Hvala im na trpeljivosti i strpljenju, a oni će videti samo povećanje, a ne smanjenje penzija - izričit je Vučić.

On je podsetio da je ova vlada zatekla najvišu nezaposlenost u Evropi, više od 26 procenata i dodao da to danas nije tako, da je nezaposlenost manja, ali ne i dovoljno dobra. Zato je, kaže, smanjenje nezaposlenosti jedan od najvažnijih zadataka vlade u budućnosti.

Upitan da imenuje pet najboljih ministara, Vučić je rekao da ih sve poštuje, a na pitanje da li ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića drži samo zbog toga što je bezopasniji u Nemanjinoj nego da je u opoziciji, kaže:

- Mene ne zanima ko je opasan, a ko ne, već ko svojim radom nešto može da doprinese napretku Srbije.

Na pitanje koliko je sigurna fotelja ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, premijer je rekao da je ceni i da je "ona je u istoj situaciji kao i svi ostali" sa, kako je rekao, njim na čelu.

Govoreći o odnosima sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i njegovim sinom Radomirom, Vučić tvrdi da su njihovi odnosi dobri, da se viđaju često, ali da je mnogo važnije od toga to on što poštuje predsedničke obaveze i način na koji ih Nikolić obavlja.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.04.2015. 11:55
Vučić je kompletna budala i razbojnik . Najveći uspeh "rad , trud i početak ekonomskih reformi ? Reče budala i ostade živ . Punili su neki bure bez dna vodom i nikad nisu napunila a RADILI SU i TRUDILI SU SE . Tako i Vučić . Ekonimske reforme su dale velike "rezultate" pre svega brutalnim zavlačenjem ruke u džep penzionera i zaposlenih za 10 % . To u Srbiji nikome nije palo na pamet do dolaska picoustog majmuna na vlast . To što on kaže "idemo napred" znači da će biti još gore i još crnje za običan narod . Molim sve koji misle da grešim da mi napišu ŠTA je to Vučić sa SNS razbojnicima uradio dobro za Srbiju i građane Srbije ? Jadna je država u kojoj NAJPISMENIJI štrajkuju mesecima tu pre svega mislim na advokate , prosvetare i lekare . To je rezultat uspešnosti SNS ološa ...
Nedelja 26.04.2015. 12:43
ово је министар на лагање од милошевића издаице. народе оваи слободан херои је исхакован са саит из хрватску он је тролач и трола нас сви овде срби са усташшке идее заедно са лубеницу и дабра из сплит.
Nedelja 26.04.2015. 12:43
ово је министар на лагање од милошевића издаице. народе оваи слободан херои је исхакован са саит из хрватску он је тролач и трола нас сви овде срби са усташшке идее заедно са лубеницу и дабра из сплит.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online