Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 20.04.2015.
17:44
Tanjug, Srna A

Vučić počasni građanin Novog Pazara

Premijer Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana Novog Pazara proglašen je za počasnog građanina tog grada.

Tanjug
Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović i premijer Aleksandar Vučić

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutovihc rekao je da je Skupština grada na današnjoj sednici dodelila povelje, plakete i zvanje počasnog građanina. Ambasadoru Ujedinjenih arapskih Emirata Džumi Rašid al Daheriju biće uručena Plaketa grada.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi u Novom Pazaru je rekao da je spreman da razgovara sa svim Bošnjacima, i onim u Sarajevu i onim u Novom Pazaru, i poručio da svi koji misle da pravoslavci i muslimani mogu da žive odvojeno, ili "tako da nekih nema" ne razumiju koliku štetu prave svom narodu.

- Spreman sam da razgovaram sa svim Bošnjacima, sa onima u Sarajevu i Pazaru, da otvorimo pravi dijalog, da ne bude sukoba i da gradimo zajedničke domove, kao i da razmišljamo o zajedničkoj budućnosti - rekao je Vučić danas u Novom Pazaru.

On je najavio rešavanje otvorenih problema u Novom Pazaru da bi se napravio moderniji grad u kojem će ljudi imati više radnih mesta.

Premijer je najavio izgradnju puteva u gradu i okolini, kao i fabriku drvnoprerađivačke industrije u Novom Pazaru i Raški, ali i saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i italijanskom kompanijom u oblasti poljoprivrede da bi se oživela sela na Pešteru.

- U naredne dve godine ovaj deo Srbije dobiće više nego u prethodnih 30 godina - rekao je Vučić i zamolio građane da budu strpljivi i veruju u Vladu Srbije.

Vučić je u Novom Pazaru prisustvovao postavljanju kamena temeljca za Dijagnostički centar i objasnio da će on biti završen do kraja godine, a da će građani ovog dela Srbije imati najsavremenije medicinske uređaje i laboratorije i neće morati da idu na preglede u Kragujevac i Beograd.

Nastradali lekar i anestetičar dobijaju ulicu

Povelju grada dobili su dr Branko Đurović, načelnik Neurohiruške klinike u Beogradu, pukovnik i doktor medicinskih nauka Rade Prelević, načelnik Urologije na VMA, anesteziolog Rodoljub Stefanović sa Klinike za ortopediju Kliničkcog centra u Beogradu, Mirdsad Hajrović iz Nemačke za naučno dostignuće u oblasti ranog otkrivanja ćelija raka, hor "Đurlstan" i atletičar Asmir Kolašinac, posthumno doktor Safet Skenderi, a za životno delo Salih Prištevac i Milomir Petrović.

Na sednici Skupštine grada usvojen je predlog da se jedna ulica u Novom Pazaru nazove po zdravstvenim radinicima Dževadu Ljajiću i Miroslavu Veselinoviću, koji su stradali u padu helikoptera prilikom pokušaja spašavanja bebe.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.04.2015. 06:27
a sad su na redu zagreb,tirana...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online