Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 17.04.2015.
17:24
Tanjug A

Ovako vojska zove mlade u svoje redove

Povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije 23. aprila, u Domu Vojske Srbije promovisan je spot Ministarstva odbrane i VS "Budi profesionalac", kojim je nastavljena kampanja za podršku profesionalizaciji vojske, započeta 2010. godine, uoči obustavljanja obaveznog služenja vojnog roka.

mod.gov.rs
Idilična i zabavna slika o srpskoj vojsci: Bojan Perić glavni promoter

Promociji spota, šestog po redu, u kome je prikazan radni dan vojnika mehanizovanog bataljona, strelca na borbenom vozilu pešadije, prisustvovali su načelnik Uprave za odnose sa javnošću kapetan bojnog broda Petar Bošković, direktor VFC "Zastava film" i autor spota potpukovnik Mate Vujinović, kapetan korvete Jovan Krivokapić, reditelj Danilo Paškvan i glumac Bojan Perić.

- S obzirom na porast interesovanja za vojni poziv poslednjih godina i činjenicu da se na dobrovoljno služenje vojnog roka na oko 600 mesta predviđenih konkursom, ovog marta javilo više od 2.500 zainteresovanih, ocenjujemo da su dosadašnji spotovi ostvarili cilj koji im je bio namenjen - rekao je kapetan korvete Krivokapić, a navodi se u saopštenju Ministarstva.

On je dodao  da se to očekuje i od ovog u kome glavnu ulogu, vojnika strelca u borbenom vozilu pešadije igra glumac Perić, junak serije Vojna akademija.

Potpukovnik Vujinović naglasio je značaj istraživanja sprovedenog za potrebe snimanja spota.

- Pohvale koje smo dobijali za kvalitet dosadašnjih spotova, snimljenih u serijalu "Budi profesionalac", imale su i jednu zanimljivu primedbu, a reč je o tome da smo predstavljali uglavnom atraktivnije jedinice, poput vazduhoplovnih ili helikopterskih eskadrila i specijalnih jedinica VS, koje čine znatno manji deo vojske - rekao je on.

Dodao je da su se zato sada opredelili za mehanizovanu jedinicu i predstavili jedan "običan" radni dan vojnika, strelca.

- Očekujemo da upravo to naiđe na odobravanje mladih ljudi, zainteresovanih za vojni poziv koji ne sadrži uvek veliku dozu rizika, mada on po definiciji postoji - rekao je potpukovnik Vujinović.

Govoreći o sedmodnevnom snimanju u mehanizovanom bataljonu u Sremskoj Mitrovici, reditelj filma Paškvan je istakao strpljenje i razumevanje domaćina tokom rada na snimanju pojedinih scena, kao i izuzetno zalaganje glumca Perića.

Od dvominutnog dokumentarca uskoro će biti urađena i kraća promotivna verzija za prikazivanje na televiziji, rekao je Paškvan, dok je popularni glumac izrazio zadovoljstvo nastavkom saradnje sa Ministarstvom odbrane i vojskom, bez koje bi, kako je rekao, njegov profesionalni put svakako bio trnovitiji.

Petak 17.04.2015. 20:13
Ovo nazivate vi Vojsku? pa kako vas nije sramota da nazivate nesto,sto ne postoji Vojsku?? Kakva je to Vojska,koja ima dva ispravnih helikoptera, i jedan MiG-29,koji je na zemlji vise proveo nego na nebu??? O ostalim oruzjem da ne pricamo,jel ne postoji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online