Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.04.2015.
09:49
Tanjug A

Vučić u Azerbejdžanu za investicije u Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić počeo je danas dvodnevnu posetu Azerbejdžanu susretom sa predsednikom Ilhamom Alijevim i tom prilikom je istaknuta odlučnost za jačanje odnosa dve zemlje.

Tanjug/Vlada Srbije
Vučić sa Alijevim: Odlučni da ojačamo veze

Vučić i Alijev su razgovarali o saradnji dve zemlje u oblasti infrastrukture, vojne industrije, energetike i poljoprivrede.

Srpski premijer je istakao zadovoljstvo iskustvom koje Srbija ima sa azerbejdžanskim kompanijama koje posluju u Srbiji i naglasio želju da se pojača saradnja sa firmama Azvirt i Azmekom, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

- Odlučni smo da ojačamo naše veze, ne samo političke, već i ekonomske- naglasio je Vučić i zahvalio Alijevu na podršci koju Azerbejdžan pruža teritorijalnom integritetu Srbije.

Premijer je predložio predsedniku Azerbejdžana i uspostavljanje direktne avionske linije Beograd - Baku.

Alijev je istakao da se nada da će poseta srpske delegacije biti uspešna i da će ojačati ekonomske veze dve zemlje.

- Naša podrška Srbiji je jasna, a naše kompanije žele da učestvuju sa više projekata u Srbiji, jer su zadovoljne uslovima i podrškom koju u vašoj zemlji dobijaju- istakao je Alijev i zaključio da postoji veliki interes azerbejdžanskih kompanija za učešće u procesu privatizacije srpskih preduzeća.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji se nalazi u sastavu državne delegacije u poseti Azerbejdžanu, obišao je pogone i razgovarao sa poslovodstvom komanije Azmeko.

Ova Azerbejdžanska hemijska kompanija jedan je od vodećih proizvođača metanola sa oko 600.000 tona godišnje, koje Britiš Petrol distribuira u Evropu i Kinu.

Antić je tokom posete upoznao domaćine sa mogućnostima i kapacitetima srpske hemijske industrije. Predstavnici Azmeka pokazali su veliko interesovanje za mogućnost investiranja u MSK iz Kikinde i Petrohemiju Pančevo.

Tokom sastanka premijera Vučića i predsednika Alijeva dogovoreno je da predstavnici Azmeka posete Srbiju i nastave razgovore o modalitetima saradnje.

Vučić je juče doputovao u dvodnevnu zvaničnu posetu Azerbejdžanu.

On će, pored Alijeva, razgovarati i sa premijerom Arturom Rasizadeom, predsednikom parlamenta Oktajem Asadovim i ministrom ekonomije i industrije i kopredsednikom Međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju između Azerbejdžana i Srbije Šahinom Mustafajevim.

Vučić će se sastati i sa predsednikom Državne naftne kompanije (SOKAR) Rovnagom Abdulajevim i predstavnicima azerbejdžanskih kompanija, položiti vence na grob nacionalnog lidera Gajdara Alijeva i na kompleksu "Večni plamen" u Aleji velikana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online