Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.04.2010.
00:55
Tanjug A

Milosavljević: Posle operacije nazad na posao

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da se zahvaljujući operaciji u Nemačkoj brzo vraća na posao i da je njegova odluka bila da otputuje u Nemačku privatnim automobilom, da se devet sati vozi i obavi konsultacije i čuje još jedno mišljenje.

Ja sam uradio ono što je važno za mene i moju porodicu: Tomica Milosavljević



''Dobro se osećam, ustajem, samostalno hodam, vraća mi se snaga i osećam se svakim danom sve bolje i bolje'', izjavio je za sutrašnju ''Politiku'' profesor dr. Tomica Milosavljević, posle operacije na kičmi, koju su obavili specijalisti klinike ''Groshadern'' u Minhenu.


Vest da je ministar zdravlja operisao diskus herniju u nemačkoj bolnici u javnosti je izazvala različita, većinom negativna reagovanja, navodi "Politika" i objašnjava zbog čega je profesor Milosavljević zamoljen da iz bolesničke sobe klinike u Minhenu, u telefonskom razgovoru objasni svoje zdravstvene tegobe i odluku da se intervencija na kičmi uradi van Srbije.


Milosavljević kaže da je poslednjih mesec dana imao ozbiljan problem sa slabinskom kičmom i da se tri-četiri nedelje lečio ambulantno u Kliničkom centru Srbije.


On je rekao da je prošlog vikenda izgubio moć da stane na desnu nogu, da je konsultovao reumatologa, koji ga je prijateljski savetovao da rano ujutru ode u bolnicu što je on i učinio i izvršio dodatna snimanja na Reumatološkom institutu.


Ministar je objasnio da tegobe nisu prolazile pa su se u njegovo lečenje u Kliničkom centru Srbije i na Institutu za reumatologiju, uključili i neurohirurzi a da mu je kolegijum Neurohirurške klinike na kraju savetovao operaciju.


U ponedeljak uveče, međutim, pošto je za 27. i 28. aprila bila zakazana poseta Ministarstva zdravlja Nemačke Ministarstvu zdravlja Srbije, kao i poseta predstavnika Eurotransplanta, sa Brunom Majsnerom na čelu, naš ministar je poslao SMS poruku da iz zdravstvenih razloga neće moći da bude domaćin ovoj delegaciji, nego da će ga zameniti generalni sekretar Ministarstva zdravlja.


Posle toga, Majsner je insistirao da mu Milosavljević kaže koje to zdravstvene probleme ima. Tada mu je Majsner prijateljski savetovao da pošalje snimke, jer je diskus herniju moguće operisati na nekoliko načina.


Na kraju se Milosavljević odlučio na operaciju u Nemačkoj jer mu je predložen manje invazivan postupak koji bi više poštedeo tkivo, i oporavak bi bio kraći, a rezultat isti.


Što se tiče novčanog iznosa operacije, Milosavljević kaže da ne može da iznese detalje intervencije jer ima dogovor sa bolnicom i da je to novac koji nije bio tako veliki i da je njegova porodica to mogla da plati.


Milosavljević još dodaje da je bio potpuno svestan kontroverznih dimenzija cele priče i pojasnio da njegovo lečenje ne košta građane Srbije ni jedan jedini dinar.


"Ja sam uradio ono što je važno za mene i moju porodicu, a da ne povredim nikoga u zdravstvenom sistemu Srbije.

Svaki anonimni doktor koji daje izjave, koji osuđuje moju odluku, takvu izjavu daje ne poznajući dovoljno činjenice, niti je saslušao moje doktore prethodnih nedelja - profesora Vasu Antunovića, profesora Nemanju Damjanova (direktora Instituta za reumatologiju), profesorku Vesović (direktorku Instituta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KCS) i Tanju Stošić (sa Instituta za magnetnu rezonancu)", rekao je Milosavljević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online