Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 04.04.2015.
16:26
Tanjug A

Slučaj Šešelj: Srbija nije haški DHL

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će lično doneti odluku o Vojislavu Šešelju nakon što Srbija dobije pravno obrazložen zahtev od Haškog tribunala, te da će sa hrvatskim premijerom o nesporazumima izazvanim tim slučajem razgovarati nakon praznika.

Tanjug
Vučić: Srbija ima dostojanstvo

- Odlučivaćemo kad neke papire dobijemo, ali u tim papirima moraju da mi napišu kad je Šešelj ozdravio i kojim metodama, pošto su nas upoznali da je nabolesniji na planeti i vratili ga nazad, a sad nemam dokaze da je Šešelj ozdravio, rekao je Vučić upitan da li će i kad izručiti Šešelja Hagu.

Vučić je istakao da je Šešelj građanin Srbije o čijoj politici ne misli ništa dobro, ali da je njegov posao da zaštiti građane i ustavom zagarantovano pravo građana.

- Da vidimo kako će pravno to (Haški tribunal) da uradi, a onda ćemo da donosimo odluku u skladu sa interesima Srbije i poštovanjem prava građana Srbije, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da vlada Srbije nije DHL, pa da, kad to padne na pamet Haškom tribunalu, šalje nešto ili prima.

- Vlada ima dostojanstvo, drži do ponosa naroda i prava građana, rekao je Vučić i upitao zašto Hag konačno ne izrekne presudu.

Upitan da prokomentariše izjavu haškog tužioca Serža Bramerca da je najvažnije je da Haški tribunal što pre donese presudu jer njegovo ponašanje izaziva napetost u regionu, Vučić je rekao da takva izjava nailazi na njegovu političku osudu.

- Kakva je pravna definicija da neko izaziva napetost, to može da naiđe na moju političku osudu i politički osuđujem to delovanje. Kakve to veze ima sa činjenicom da nisu doneli presudu 11,5 godina i ko je kriv za to, Šešelj ili vlada, ne bih rekao da je neko od nas, rekao je Vučić.

Sa Hrvatima posle Uskrsa

Na pitanje novinara kada će premijer Srbije razgovarati s premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem, Vučić je poručio da će ga pozvati u ponedeljak-utorak, kada prođu uskršnji praznici.

Kako je objasnio s njim će pokušati da nađe način na koji će se krizni momenti između dve države, ukoliko budu postojali, rešavati.

Upitan kako komentariše izjave ministra Aleksandra Vulina da je hrvatski general Anto Gotovina ustaša, Vučić je odgovorio pitanjem da li bilo ko očekuje pozitivne reči o Gotovini u Srbiji.

Kako je objasnio pogled dva naroda i dve države kada je reč o prošlosti je različit i da se to neće promeniti, ali da zato treba gledati u zajedničku budućnost.

- Kada ćete vi pozitivno da kažete nešto o srpskim generalima. Kod vas se slavi 'Oluja', dok je je ona kod nas najtužniji dan kada je proterano 250.000 ljudi sa ognjišta. Imamo različite poglede na prošlost, ali ne bi trebalo različito da gledamo na budućnost, poručio je Vučić.

On je ocenio da dve države neće moći da se saglase po pitanju odnosa prema Oluji i naglasio da je sada pitanje šta može da se uradi u budućnosti.

- Zato sam zahvalan (predsednici Hrvatske) Kolindi Grabar Kitarović i (ministarki spoljnihi poslova) Vesni Pusić na porukama. Mislim da niko nema račun da Srbija i Hrvatska imaju loše odnose, a ponajmanje građani Srbije i Hrvatske, rekao je Vučić i poručio da će dati sve od sebe da dve zemlje izgrade najbolje odnose.

POVEZANE VESTI

Subota 04.04.2015. 21:27
Dugo je sudbina Srbije u kandzama licne samoubilacke misije velikog stetocine - Seselja !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online