Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 03.04.2015.
16:24
Tanjug A

Bramerc: Što pre doneti presudu Šešelju!

U ovom trenutku najvažnije je da Haški tribunal što pre donese presudu Vojislavu Šešelju, koji je optužen za ratne zločine, jer njegovo ponašanje izaziva napetost u regionu, izjavio je haški tužilac Serž Bramerc za bosanski "Dnevni avaz".

Srna
Serž: Privesti kraju suđenja Mladiću i Karadžiću

Bramerc je dodao da očekuje da se i suđenja preostalim haškim optuženicima, posebno Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, završe u predviđenim rokovima.

Podsetio je da je predsednik suda Teodor Meron i decembru izvestio Savet bezbednosti UN da se presuda Karadžiću očekuje u oktobru ove godine, dok se prvostepena presuda Mladiću očekuje posle marta 2017. godine.

On je podsetio da je Haški tribunal podigao optužnice protiv 10 osoba koje su komandovale i učestvovale u zločinu nad Bošnajcima u Srebrenici, među kojima su Karadžić i Mladić.

- Iako nismo, a nismo ni mogli, krivično da gonimo sve one koji su odgovorni za genocid u Srebrenici, pokazali smo da će oni koji počine genocid biti pozvani na odgovornost i kažnjeni - istakao je Bramerc, pri tom naglasivši važnost da nacionalni sudovi nastave sa procesuiranjem svih učesnika zločina, koji se još nisu suočili sa pravdom.

On je dodao da potpuno razume kritike koje upućuju članovi udruženja žrtava rata jer i sam smatra da pravosuđe, kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou, ne ispunjava uvek sva njihova očekivanja.

- Svako pravosudno telo treba da sluša žrtve na svim stranama i da ozbiljno razmisli o njihovim kritikama. Žrtve nas podsećaju da naš rad mnogo znači njima, njihovim porodicama i društvu - zaklučio je glavi haški tužilac.

POVEZANE VESTI

Petak 03.04.2015. 16:28
5 oktobar prokleti je za sve ovo kriv, sada nad Novom Generacijom Srba.......Da povrate Cas i Kazu bramercu naccisti i njegovim dsaucesnicima u zlocinu protiv Izvornog Naroda Srbskog Balkana........Ako hocete da hapsite jednog od nas Srba...pokusajte.....u Crne Vrece ce da se vracate.....A sta se smrdljivih krvata tice......Svi smo mi Seselj i krvatska krpa ce da se pali na svaki korak!!!!!
Petak 03.04.2015. 20:43
Мене мучи како никада није за осуду паљење српске имовине и заставе на космету или хрватској.Како никада нису стизале осуде шовинистичких изјава хрватских министара,које смо чули предходних месеци.Ми све прећутимо а хрвати и шииптари одмах дижу халабуку и протестују.Ми Срби смо најгори према самоме себи.Зашто не излазимо на улице и да тражимо ослобађање РАТКА МЛАДИЋА и све остале Србе који си иза решетака.Зашто не протестујемо против ЕУ и НАТО .Кажемо : Црногорци су много лењави.А шта су црногорци и срби .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online