Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 02.04.2015.
08:32
Tanjug A

Vučić: Nećemo povući ambasadora iz Zagreba

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da Srbija neće povlačiti svog ambasadora iz Hrvatske niti će slati ijedan loš signal Hrvatskoj i dodao da će pozvati premijera Hrvatske Zorana Milanovića da razgovaraju telefonom.

Tanjug
Vučić: Pozvaće Milanovića telefonom

- Mislim da Srbija i Hrvatska moraju da sarađuju neuporedivo bolje, rekao je Vučić za RTS u Bratislavi i najavio da će po povratku iz Slovačke pozvati hrvatskog premijera.

- Ja ću čim se budem vratio iz Slovačke pozvati premijera Milanovića da razgovaramo telefonom, da li će on želeti ili neće to je druga stvar, rekao je Vučić.

- Mi ćemo sa naše strane da zaustavimo svaku vrstu retorike koja bi dalje potpirivala loše strasti, a sa druge strane zamoliću i premijera Milanovića da članovi hrvatske vlade pokažu nešto više poštovanja prema Srbiji, rekao je premijer.

Što se tiče našeg poštovanja prema Hrvatskoj imaće ga, rekao je Vučić.

- Nema nikakve sumnje, odgovorio je Vučić na pitanje da li ambasador Srbije ostaje u Zagrebu i dodao da Srbija ni za teže incidente kada je ceo stadion uzvikivao "Za dom spremni" nije to radila kao ni za druge stvari i objasnio da je to ne zato što smo slabi već što smatramo da moramo da imamo svog predstavnika u Zagrebu.

- Ponašali smo se razborito tako ćemo se ponašati u ubuduće, rekao je premijer koji je istakao da Srbija neće slati nijedan loš signal Hrvatskoj.

Vučić je istakao da je za nas važno da pokušamo da budemo odgovorni, da ne gledamo uvek prvo u tuđe već u svoje dvorište i da to ne govori kao neko ko predstavlja slabiju ili lošiju stranu u bilo kom smislu.

On je istakao da nam je potrebna stabilnost i da je ona važnija nego bilo kada.

- Slike paljenja zastave su loše slike koje idu iz Beograda i to što ćemo da kažemo da to nema veze sa državom, a nema, i to što ćemo da kažemo da to rade predstavnici vanpoarlamentarne stranke neće mnogo doprineti našem boljem ili drugačijem imidžu, upozorio je premijer.

- Da odgovaramo na izjave hrvatskih političara mogli bi 10 godina bez prekida dodao je Vučić, ali i podvukao da njegova i namera Srbije nije da nastavimo sa lošom retorikom i lošim političkim odnosima.

- Naši državni organi preduzeli su mere koje su neophodne - ti koji su palili zastave nisu uradili ništa protiv Hrvatske, nisu uradili ništa protiv sebe - uradili su nešto samo protiv Srbije, rekao je Vučić.

Apelujem na razum

Kako je dodao, na nama je da pokušamo da unesemo mir, razboritost, razum i naveo da je to važno i zbog Srba koji žive u Hrvatskoj i zbog naših budućih odnosa.

- Ne želim da političkim skandalima i političkom nestabilniošću srušimo sve što smo do sada uradili, podvukao je premijer.

Upitan kako zaustaviti paljenje zastava, premijer je istakao da nadležni organi preduzimaju određene radnje i da su podnete krivične prijave.

- Apelujem na razum i civilizovano i primereno ponašanje svih političkih aktera. Pretpostavljam da to neki ne žele da čuju, ali mislim da je dovoljno da većina građana Srbije to čuje, dodao je on.

Vučić je naglasio da je za Srbiju važno da privuče što više investitora i da ih neće privući paleći zastave.

- Nećemo ih privući paleći zastave zemalja EU ili EU, jer time palimo zastavu pod koju staje pet stotina miliona ljudi od kojih mi tražimo investicije i dodatnu pomoć i podršku, poručio je Vučić.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP) uputilo je juče oštar protest otpravnici poslova ambasade Srbije u Hrvatskoj Bosi Prodanović, a hrvatski ambasador u Srbiji Gordan Markotić biće pozvan na konsultacije u Zagreb, saopšteno je danas iz MVEP-a povodom izjava Vojislava Šešelja i njegovog paljenja hrvatske zastave u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krivični postupak protiv lidera SRS Vojislava Šešelja zbog paljenja zastave države Hrvatske, navedeno je u pisanoj izjavi.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.04.2015. 12:42
Тебе треба ухапсити! За тебе сигурно постоје докази да си издајица Србије!
Četvrtak 02.04.2015. 09:02
Вучић је у праву што се тиче односа са Хрватима.Треба имати у виду да тамо (Барања,западни Срем) живи доста Срба којима би прекид односа још више штетио.Вулин је најбоље одреаговао и одговорио на њихову провокацију.Нисмо ми држава која може да се понаша као светски силници.Сада треба бити много мудар па се носити са проблемима које на стварају непријатељи.
Četvrtak 02.04.2015. 11:38
oво је мој омиљати министар на информацие а хрвати су мој омиљени народ зато сам им дао државу ијако нису народ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online