Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 01.04.2015.
09:30

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Šešelj: Moraće da me nose!

Nalog Žalbenog veća Haškog suda da Vojislav Šešelj mora da se vrati u Hag izazvao je brojne reakcije, a lider radikala je odlučan: "Neću dobrovoljno u haški kazamat".

Tanjug
Šešelj: Osporiću zahtev Haga

- Nisam tražio da me puste, sami su me izbacili iz Haga i to bez ikakvih uslovljavanja. Politika i ideologija SRS su moj život i od njih ne odustajem. Neka me hapse Vučić i Nikolić, - kaže Vojislav Šešelj za "Vesti" ističući da je ravnodušnost prema odluci Haškog tribunala. - Dužina mog pritvora i suđenja u prvostepenom postupku je nezabeležena u modernom evropskom pravosuđu. Dvanaest godina sam proveo u pritvoru čekajući prvostepenu presudu u osnovnom predmetu i šta se desilo? Nisu znali šta će sa mnom i bez presude su me pustili.

Toma i Vučić - to je isto!

- Ne pravim razliku između predsednika i premijera. U svim svojim medijskim nastupima podjednako sam i argumentovano napadao i Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića. Međutim, iza Tomislava Nikolića je mnogo više korupcijskih afera, a pre svega, Fond njegove supruge Dragice. I zato mi je bilo jednostavnije da dokažem njegove prljave rabote - kaže Šešelj.

Šešelj podseća da je Tribunal "postavio najnegativniji rekord savremenog međunarodnog pravosuđa" i ističe da će ih i sada dovesti u situaciju da krše njegova prava.

- Dr Milovan Bojić je zadužen za moje zdravlje, pre nekoliko dana me je, po ko zna koji put upozorio, da bi ove nedelje trebalo da počnem sa hemioterapijom, inače će se mi se zdravlje dodatno zakomplikovati. Kako se osećam odlično, nisam još počeo sa lečenjem - kaže Šešelj.

On nam otkriva da su mu lekari Kliničkog centra Vojvodine u decembru prošle godine otkrili tri tumora, od ranije dva i treći na debelom crevu koji je uklonjen operativnim putem.

- Srbija mora da ispoštuje vremensku proceduru o mom izručenju i to vreme ću pametno da iskoristim, tako što ću pokušati da osporim zahtev Haga! Iskoristiću svaku priliku da se protiv njihove odluke izborim pravnim putem i notornim činjenicom - otkriva Šešelj.

Lider radikala negira da bilo šta zna o pokretanju internet peticije protiv njegovog vraćanja u Hag i organizovanja mitinga u Beogradu.

- Nemam pojma o kakvoj peticiji se radi, a da li će biti mitinga u Beogradu, o tome odlučuje SRS. Ukoliko režim odluči da me hapsi destabilizovaću im vlast pasivnim otporom. Policija će morati da me nosi i zato moraju da biraju ko će da me hapsi - kaže Šešelj aludirajući na svoju kilažu.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.04.2015. 09:38
Ovo je ruganje državi Srbiji u režiji NATO zlikovaca a u dogovoru sa Vučićem i Tomom Nikolićem .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online