Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.03.2015.
05:13
D. Dekić - Vesti A

Surdulica svađa Vučića i Dačića

Politički požar koji rasplamsavaju socijalisti i naprednjaci na jugu Srbije, pokrenuo spekulacije da bi vatra mogla da zahvati partijske vrhove i bude okidač za aprilsku čistku kadrova SPS-a iz Vlade Srbije. Spekulacije idu i do priča da je ovo uvertira za raspisivanje lokalnih izbora 27. septembra, kao i da će sa vojvođanskim izborima do kraja godine biti raspisani i republički.

Tanjug
Uzdrmana koalicija: Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

U teškim optužbama otišlo se toliko daleko da je SPS optužio prvog čoveka SNS-a na jugu Srbije Dragana Stevanovića koji je i državni sekretar u Ministarstvu privrede, kako je završio fakultet za tri dana, kao i da je pre sedam godina na mitingu SRS-a zapalio zastavu NATO.

Valjanje po blatu

Novica Tončev je optužio Stevanovića za partijsko zapošljavanje u Vlasinskim hidroelektranama, a SPS je izneo tvrdnje i da je kupio diplomu Više škole za menadžment, gde je za pet dana položio devet ispita. Stevanović uzvratio da "postoje živa bića kojima je prirodno stanište i prijatni životni ambijent blato i valjanje po njemu", zapitavši da li svi treba kao Tončev da se skidaju goli kad se napiju.

Iz tabora SNS-a je uzvraćeno da pitanjem Novici Tončevu, predsedniku opštine Surdulica, "šta je jeftinije, platiti seksualne usluge od svojih para ili od budžetskih kao što neki rade"?

Tončev u izjavi za "Vesti" tvrdi da je reč o pokušaju naprednjaka da preuzmu vlast u opštini i ističe da lokalni sukob ne može da posvađa lidere Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića.

- To je njihova gola bitka za vlast u Surdulici i oni prljavim igrama hoće da nas sklone - kaže Tončev.

Tončev tvrdi i da su njegove izjave o kritici mera štednje i kako "Vlada vodi Srbiju u propast", izvučene iz konteksta.

- Što se rekonstrukcije Vlade tiče, SNS ima samostalnu većinu i o tome ne odlučujemo mi, kao ni o raspisivanju izbora - zaključio je Tončev.

Sukob koalicionih partnera, prema rečima analitičara Dragomira Anđelkovića, je lokalnog karaktera i ne može da ugrozi Vladu.

- Teško je sada proceniti da li taj sukob može da preraste u nešto veće, a mogao bi ako se umešaju rukovodstva, što bi rezultiralo isključivanjem SPS iz Vlade - kaže Anđelković.

On podseća da je ratovanja SPS-a i SNS-a u lokalu bilo i ranije u Vojvodini i istočnoj Srbiji, ali da nisu stigli do centralnog nivoa.

- Vrh SPS-a shvatio je da nema više ulogu jezička na vagi za formiranje vlasti, pa izbegava sukobe, dok njihovi kadrovi u lokalu još uvek ne mogu da se pomire sa tim da su druga liga - kaže Anđelković.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online