Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 22.03.2015.
10:11
Tanjug A

Haradinaj: Za kosovsku bolest nije kriva Srbija

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj optužio je aktuelnu kosovsku vlast da ništa nije uradila za 100 dana od formiranja vlade i dodao da je Kosovo "obolelo od politike" i da za to stanje nisu krivi ni Otomansko carstvo, ni Srbija, niti međuanrodna zajednica.

Reuters
Haradinaj - neosuđeni ratni zločanc, sada borac za boljitak svih etničkih grupa... dok traje kampanja

- Svi znamo da je turska imperija bila dugo na ovim prostorima, znamo da smo imali i vereme Tita, kao i vreme Srbije, ali, Kosovo je proglasilo nezavisnost 2008. godine i obolelo je od politike. Kosovo je u teškom zdravstvenom stanju, ali za to stanje nije kriva turska imperija, nije kriva Srbija, niti Tito - rekao je Haradinaj na stranačkom skupu u Prišitni na kome su počeli unutarpartijski izbori.

Za kosovsku "bolest", Haradinaj je kao glavne krivce označio Isa Mustafu, lidera Demokratskog saveza Kosova i aktuelnog premijera i Hašima Tačija lidera Demokratske partije Kosova i vicepremijera.

Lider AZBK je podsetio da su te dve stranke bile u koaliciji i kada je proglašena nezavisnost. Haradinaj je rekao da se lideri tih dveju stranaka "bave politikom kao trgovci, jer trguju radnim mestima i drugim stvarima, ne smatrajući da je bavljenje politikom društvena vrednost".

- Kosovu za 100 dana nove vlasti nema nijedno priznanje nezavisnosti, na Kosovu je i zdravstveni sistem bolestan i taj sistem prvo treba da izlečimo, pa tek onda da lečimo pacijente. Nemamo priznanja nezavisnosti, jer se pre svega kosovska vlada ne bavi onim čime treba da se bavi, pa kako mislite da će nas neko priznati - upitao je Haradinaj.

On je pozvao pripadnike svih zajednica na Kosovu da politiku prihvate kao vrednost i da kroz tu "vrednost pomažemo svima" bez obzira na etničku pripadnost.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.03.2015. 13:09
Ako alb-banda nastavla sa ovum politiku,onda brzo ce oni trazit pomoc od Srbije dai uhapse celu vladu Kosovo.
Nedelja 22.03.2015. 14:00
kako se ljudi preko noći ''menjaju'',kao ovaj portparol''Žute kuće'' koji je odjednom postao humanitarac
Nedelja 22.03.2015. 10:47
Лепа биографија од почетка до краја, као уосталом и многих евроамеричких политичара или утицајних људи данашњице. Све сами зликовци, убице, кољачи, отимачи и наркодилери и што више људске крви имају на рукама, све су цењенији од светских моћника. Нема међу њима вилиниста, тенисера, оперских певача, књижевника, сликара, само голе убице и људски отпад. Ко после свега овога не види и не зна како функционишу савремене евроамеричке фашиистичке силе, тај је слеп код очију и глув код ушију или му нешто друго фали.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online