Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Subota 21.03.2015.
13:28 >> 15:48h
Tanjug A

FOTO: Pajtić umalo da dobije batine na godišnjicu DS-a

Demokratska stranka danas je u Novom Sadu obežila 25 godina od osnivanja, lider stranke Bojan Pajtić rekao je da je to prilika da DS pokaže neslaganje s politikom Aleksandra Vučića, ocenjujući je kao pogubnu za Srbiju, a skup je povremeno bio na ivici incidenta.

On je naglasio da je aktuelna vlada zadužila Srbiju za tri meseca ove godine više nego sve vlade zajedno u periodu od 2000. do 2012. godine.

Javni dug Srbije od decembra 2000. do sredine 2012. porastao je za 1,3 milijarde evra, a samo od januara do marta ove godine javni dug je uvećan za 1,6 milijardi,  odnosno za 300 miliona više nego u celom periodu od 2000. do 2012., rekao je Pajtić.

Na početku obraćanja medijima, Pajtić nije želeo da na pitanje novinara prokomentariše tekst objavljen u današnjem broju jednog dnevnog lista, da je DS oštetio Razvojnu banku Vojvodine.

Pajtić je rekao da tekst nije video i zatražio od saradnika da mu pripreme navedeni tekst, a nešto kasnije je rekao da je od RBV "uzet kredit pod nepovoljnim uslovima" i da misli da to "može biti samo pozitivno".

Inače, skup je povremeno bio na ivici incidenta, jer se osim pristalica i članova DS, na Trgu slobode okupilo i više građana koji se, kako se moglo zaključiti prema njihovim stavovima, ne slažu sa politikom te stranke, pa je došlo do međusobnih verbalnih provokacija i uvreda.

Intervenisala je i policija, koja je sprečila da dođe do fizičkog sukoba.

DS je odmah po završetku skupa izdala saopštenje za javnost u kome je optužila Srpsku napredu stranku da je organizovala svoje članove i pristalice da "rasture skup DS-a u centru Novog Sada".

Mitinzi SNS i DS istog dana?

Tanjug
Miting u Beogradu 25. aprila

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić najavio je za 25. april u Beogradu veliki miting te stranke protiv aktuelnog režima.

Zanimljivo je da će miting biti održan istog dana kada je SNS planirala miting u Novom Sadu.

- Mitingom DS želi da pokaže da ne prihvata otimanje imovine i da ne prihvata socijalnu i medijsku ugroženost građana od strane režima Aleksandra Vučić, rekao Pajtić.

On je naveo da naprednjaci miting u Novom Sadu 25. aprila organizuju da bi, kako je kazao "tobože slavili godišnjicu republičke vlade", i dodao da je "republička vlada po poslednjoj proveri bila na adresi u Beogradu".

- Danas smo svedoci da aktuelni režim i fizički ugrožava svoje političke protivnike, jer šalje svoje batinaše na skupove političkih neistomišljenika i zbog toga ćemo organizovati miting da pokažemo da se sa tim ne slažemo, kazao je Pajtić.

POVEZANE VESTI

Subota 21.03.2015. 13:38
Svi koji su bili na vlasti plaćali su provokatore na mitinzima protivnika kako bi izazvali sukobe i mržnju . To što rade SNS goveda isto su radili i DS banditi .
Subota 21.03.2015. 13:50
ДС су плаћеници Брисела и Вашингтона.Жути су нас усрећили за ове 15 година па од милине не можемо да дишемо.Намакли су нам омчу око врата . ДС је одвео Србију у робовласничко друштво .ДС је потписао СОФА споразум и почео потписивање Бриселског споразума .ДС је ухапсио Ратка Младића.ДС је похапсио многе Србе и предао Хагу .ДС = СНС
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online