Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.03.2015.
12:48 >> 16:21h
Tanjug A

Stabilizuje se (poplavna) situacija kod Uba

Na području Uba, najteža situacija zbog reke Gračice, koja je probila nasip i poplavila veći broj privatnih kuća i dvorišta, bila je u mestu Crvena Jabuka, ali se situacija tokom dana postepeno stabilizuje, javlja reporter Tanjuga sa lica mesta. Predstavnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Saša Rančić izjavio je da je na području Uba, u popodnevnim satima, situacija sa nivoima reka dobra i da se ne očekuju problemi.

Tanjug
Kod Uba se izlila reka Gračica i ugrozila četiri domaćinstva. Inače nema većih problema: Predrag Marić

- Trenutna situacija je na zadovoljavajućem nivou, a nivo reke Tamnave za dva sata je opao deset centimetara - rekao je Rančić i naveo da će pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica ostati preventivno da dežuraju na terenu, ali da očekuje da će stanje biti sve bolje i bolje.

Rančić je dodao i da podaci nadležnih službi uključujući i Sektor za vanredne situaciju i lokalnu samoupravu pokazuju da će nivo reka nastaviti da se smanjuje.

Na ulazu u mesto Crvena Jabuka, iz pravca Beograda, sa desne strane puta voda je ušla u prizemlja tridesetak objekata, uključujući i privatne kuće, dok su dvorišta potpuno poplavljena.

Meštani nisu napuštali svoje domove, a na licu mesta su pripadnici Sektora za vanredne situacije i spasavanje MUP-a sa čamcima, koji preventivno dežuraju.

Na prozorima nekih kuća, kao i na stepenicma, stavljeni su džakovi sa peskom, koji su takođe pripremljeni i na nekoliko drugih lokacija na levoj strani sela Crvena Jabuka.

Meštanin Bojan Jeremić kaže da je to mesto noćas poplavila rekla Gračica i da je za kratko vreme nadošla velika količina vode.

- Poplavljeno je, kao što možete da vidite, najmanje 15-ak kuća i isto toliko drugih objekata. Voda je u toku noći za kratko vreme brzo nadošla - kaže Jeremić. Prema njegovim rečima, na licu mesta su odmah bili pripadnici vatrogašno-spasilačkih jedinica, koji su pomagali ljudima.

Jeremić je dodao da se sada situacija polako smiruje, da je u tom selu sada mnogo bolje nego što je bilo tokom majskih poplava prošle godine.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je Tanjugu da je do poplave u tom delu opštine Ub došlo jer je reka Gračica probila nasip, a da se situacija tokom dana stabilizuje. Marić je naveo i da su pripadnici tog sektora na licu mesta, da dežuraju, a da su meštani iz poplavljenih kuća odbili ponuđenu evakuaciju jer nisu životno ugroženi. On je dodao da se, prema podacima nadležnih iz "Srbijavoda", očekuje dalji pad nivoa te reke i smirivanje situacije.

U samom centru Uba inače, preventivno su poređani džakovi sa peskom, uz obalu reke Gračice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online