Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.02.2015.
13:53
Tanjug A

Traktorima i kamionima blokirali tek otvoreni put

Meštani sela Mijatovac blokirali su u sredu traktorima i kamionima deo puta Jagodina-Ćuprija-Paraćin, koji je u sredu ujutru pušten u saobraćaj, protestujući zbog postavljanja zaštitne ograde jer će, kako tvrde, selo time ostati blokirano.

Tanjug
Zaštitna ograda blokirala selo

Direkcija za puteve Srbije je, posle pet meseci od završetka, pustila u saobraćaj devijaciju na delu Državnog puta II reda Jagodina-Ćuprija-Paraćin u selu Mijatovac na novoj dvokolosečnoj pruzi Gilje-Paraćin.

Meštani Mijatovca nezadovoljni što puštanjem u saobraćaj devijacije selo ostaje blokirano, blokirali su taktorima i teškim kamionima, deo devijacije, i nedozvoljavaju radnicima italijanskle Kompanije "IV Italiana construzioni CAF", da na tom delu, od oko 50 metara, postave zaštitnu ogradu.

Predstavnik sela i opštinski većnik Slaviša Andrejić rekao je da meštani traže da se privremeno ne postavlja ograda, kako bi imali izlaz na stari put, do konačnog rešenja.

- Ovo je najveće selo u opštini Ćuprija, i postavljanjem ograde, ono bi bilo blokirano - rekao je Andrejić i objasnio da selo ima tri izlaza na ovaj put, uključujući i glavnu ulicu koja je najprometnija i sa postavljanjem ograde, svi izlazi bi bili zatvoreni.

Devijacija je puštena u saobraćaj oko sedam sati, a da niko nije obavestio nikoga u selu i narod se počeo oko osam sati spontano skupljati na ovom mestu, dodao je Andrejić.

Na podsećanje da je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, pre nekoliko meseci razgovarao o ovom problemu sa ministarskom saobraćaja i građevine Zoranom Mihajlović, gde je dogovorena izgradnja kružnog toka na ovom delu puta, Andrejić je istakao da to meštani znaju i da je u toku izrada projektne dokumentacije, "ali vi znate kako je to kod nas, koliko treba proći vremena od dogovora do relaizacije nekog posla a selo mora živeti".

Meštani zato i traže da se odgodi postavljenje ograde, privremeno, da se označi da je to privremeni put za potrebe sela dok se ne iznenađe najbolje rešenje, dodao je Andrejić i ocenio da meštani "sigurno neće popustiti, jer nema drugog rešenje".

Uz oko 70 pokislih meštana koji su mesto za postavljanje ograde iz pravca Ćuprije blokirali traktorima i kamionima, je i policija, a saobraćaj se nesmetano odvija devijacijom. Na devijaciji, iz pravca Jagodine, je postavljena zaštitna ograda.

Na nepuštanje u saobraćaj devijacije, imali su primedbe i vožači i graditelji pruge. Vozači jer su improvizovanim delom puta, lomili kola, i prolazili kroz nekoliko semafora, graditelji pruge jer su na tom delu prekinuti radovi. Ovim državnim putem denevno prođe 5.000 do 6.000 vozila.

Odgovorni izvođač radova na pruzi Željko Marković izjavio je ranije da je 28. oktobra, četvoročlana Komisija za tehnički prgled izvedenih radova na devijaciji i nadvožnjaku, Ministarstva građevinsrstva, saobraćaja i infrastrukture, na čelu sa Josipom Logrušićem izvršila pregled radova.

Nadvožnjak je još ranije primljen od strane nadležnog Instituta, "koji je urađen po projektnoj dokumentaciji, bez ikakvih odstupanja sa svim geodetskim i statisčkim proračunima", napomenuo je Marković. Železnica Srbije je investitor izgradnje pruge.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online