Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 23.02.2015.
17:24
Blic A

Rusija vrši pritisak na Vučića

Ruska državna televizija “Rusija danas” (RT) proteklih dana žestoko je napadala Aleksandra Vučića i Vladu Srbije.

Beta/M.M.
Ruska televizija se obrušila na odluku da Vlada Srbije sarađuje sa Tonijem Blerom

Televiziji koju direktno kontroliše vlada Vladimira Putina zasmetalo je što Vučić i srpska vlada sarađuju sa firmom Tonija Blera, bivšeg premijera Velike Britanije.

Putinova TV je u udarnom terminu za dva dana emitovala dva priloga u kojima se obrušila na Vučića, ne birajući reči kritike zbog saradnje s Blerom. Optužili su Vučića da je “angažovao za savetnika čoveka koji je bombardovao Srbiju”, a sve su ilustrovali snimcima žrtava, rušenja mostova i gradova po Srbiji tokom NATO agresije.

Vučićeva odluka da sarađuje s Tonijem Blerom, koji je kod građana Srbije do danas ostao omražen zbog agresivnog zagovaranja bombardovanja SRJ, svakako je kontroverzna. Ipak, prema saznanjima “Blica”, rusko nezadovoljstvo Srbijom je mnogo dublje.

Moskva se, naime, plaši da se Beograd potpuno okreće Zapadu, a okidač za ovaj medijski napad su dogovori Vučića i potpredsednika SAD Džozefa Bajdena o snabdevanju Srbije američkim gasom. Takođe, iz EU sve češće stižu poruke da Srbija treba da se ugleda na Uniju i “diversifikuje” snabdevanje energentima, dakle da ne zavisi od Rusa.

U Vladi Srbije upravo u ovome vide razlog za napad iz Rusije.

- Vučiću iz Moskve nikada nisu zamerili to što se konsultovao sa Gerhardom Šrederom, koji je takođe učestvovao u NATO agresiji. Verovatno zbog toga jer je Šreder danas jedan od čelnika rusko-nemačkog gasovoda “Severni tok”.

Razlog napada osustajanje od ruskog gasa

Verujemo da je razlog ovih napada upravo to što Srbija sada pokušava da pronađe neke druge izvore gasa i tako zaštiti svoje interese - objašnjava naš sagovornik iz Vlade.

Sagovornik “Blica” kaže da su angažovali Blerovu firmu ne da bi ih on savetovao, već da bi uveli model organizacije za koji veruju da je najbolji.

- Želimo da u Vladi primenimo britanski model “deliveri junita”, odnosno timova koji bi bili zaduženi za određene oblasti: infrastrukturu, privatizaciju, direktne strane investicije, poljoprivredu i državnu upravu. Čak je juče održan prvi sastanak “deliveri junita” kojim je predsedavao Vučić - otkriva naš sagovornik iz Vlade.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.02.2015. 17:49
S pravom je napala.Kad je teško jao Rusi pomagajte-čim malo vidimo masti oko gu,zice pa mislimo da smo od masti,e onda smo proevropejci.Sram vas bilo!
Ponedeljak 23.02.2015. 17:46
Srbija treba Seselja da postavi za presednika, i to ce da se desi na sledecim izborima. A ne ovog piickolizca.
Ponedeljak 23.02.2015. 18:31
Vucic pada sa vlasti i to svima treba da bude jasno. Jos malo neka uziva u svojoj izdaji a nakon toga ga ceka losa sudbina...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online