Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 17.02.2015.
16:14 >> 19:28h
Vestionline A

Nema dogovora sa Esmarkom!

Vlada Srbije odbacila je danas ponudu američkog Esmarka za preuzimanje većinskog udela u Železari Smederevo, rekao je premijer Aleksandar Vučić. On je novinarima objasnio da je takva odluka bila "teška" i da je doneta iz "više razloga".

Fonet/A. L.
Nema dogovora sa Amerikancima

- Nismo dobili garancije da će se očuvati naš obrtni kapital ili da neće biti potrošene sve sirovine posle čega bi fabrika bila napuštena - kazao je predsednik Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, to nije kraj Železare u Smederevu.

- U ponedeljak idemo na javni poziv za potpisivanje menadžerskog ugovora jer nikad nismo umeli da zarađujemo pare, niko nikada u Srbiji to nije znao. Očekujem da krajem marta Železara počne da radi povećanim kapacitetom i da do kraja godine počne da radi i druga peć - rekao je Vučić.

Sindikalci podržali odluku Vlade

Čelnici više reprezentativnih sindikata smederevske Železare podržali su odluku Vlade Srbije da odbije ponudu američkog Esmarka za privatizaciju tog srpskog preduzeća.

- Nije bilo ozbiljnih garancija da bi Esmark dugoročno zadržao Železaru a zaposlenima nije bilo garantovan posao. Premijer je rekao da treba postaviti novi menadžment i ući u novi aranžman da bi se priča završila kao što je zamišljeno u startu, a to je privatizacija kompanije - rekao je predsednik Samostalnog i nezavisnog sindikata Saša Čolić.

Prema rečima predstavnika Samostalnog sindikata Milančeta Virijevića, Železara u Smederevu ima budućnost.

- Potrebno je samo više discipline i više voditi računa o uštedama. Mi imamo stručne i obrazovane ljude, imamo i zalihe rude koje smo smišljeno i dalekovido kupovali kada je njena pala cena, a imamo i sposobne ljude poput Vladana Mihajlovića, koji se vratio iz Amerike - rekao je Virijević.

On je dodao da je smederevska Železara jedan od vodećih proizvođača širokog lima u svetu.

- Mi, sa našom proizvodnjom od dva miliona tona učestvujemo 0,7 odsto u ukupnoj proizvodnji čelika u Evropi. Imamo dosta domaćih pametnih ljudi koji mogu da odrade mnoge stvari - dodao je Virijević.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Utorak 17.02.2015. 16:48
"...jer nikad nismo umeli da zarađujemo pare, niko nikada u Srbiji to nije znao...." ??? - зато и дан данас распродајете оно што су створили они који "никад нису знали" ???
Utorak 17.02.2015. 17:44
red bi bilo da premijer da ostavku jer je dokazao nesposobnost vlasti! njegovi ministri služe za slikanje i njegovu ,,pozadinu"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online