Subota 29. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.02.2015.
20:15
Blic.rs A

Pajtićeva želja: Jeremić - predsednik Srbije

Lider DS Bojan Pajtić pokušao je da ubedi Vuka Jeremića da bi bio idealan kandidat opozicije na predsedničkim izborima 2017. godine, pišu beogradski mediji.

Fonet/DS
Priča se da radi na tome da ubedi Vuka Jeremića da bi bio idealan kandidat opozicije na predsedničkim izborima 2017. godine: Pajtić

- Osim Pajtića, sa Jeremićem se u poslednje vreme nekoliko puta video i Radoslav Milojičić Kena, zamenik šefa Izvršnog odbora DS. Oni su uvereni da bi bivši šef srpske diplomatije mogao biti odličan predsednički kandidat. U DS veruju da bi za Jeremića glasali birači demokrata, ali i da bi zbog svojih dobrih veza sa Rusijom i Kinom privukao i širi broj građana - kaže izvor Blica iz vrha Demokratske stranke.

Pajtić je, podsetimo, glasao protiv isključenja Vuka Jeremića iz DS u martu 2013. i do danas su ostali u vrlo dobrim odnosima. Ipak, kako se saznaje, Jeremić je Pajtiću i Milojičiću poručio da nije zainteresovan da se vraća u domaću politiku i da su njegove ambicije vezane za međunarodnu scenu.

Fonet/D.A.
Jeremića to kao ne zanima

Bojan Pajtić u izjavi za Blic tvrdi, međutim, da sa Vukom Jeremićem o ovome nije razgovarao.

- To je apsolutna glupost - kratko je rekao Pajtić, dok je na pitanje da li DS već zna kog predsedničkog kandidata će podržati odgovorio "ima više sjajnih kandidata".

Od Jeremića nisu uspeli da dobiju komentar, ali su im izvori bliski bivšem predsedniku Generalne skupštine UN kazali da njega ova tema ne zanima.

- Vuk je tri puta mesečno u Beogradu i viđa se s prijateljima, ali odavno nije u dnevnoj politici, pogotovo ne sa onima koji su ga izbacili iz DS. On je zainteresovan za mesto generalnog sekretara UN, ali to zavisi od toga da li će ga Vlada Srbije podržati - kaže sagovornik iz Jeremićevog okruženja.

Međutim, izvori Blica iz DS objašnjavaju da se definitivno traži kandidat za predsedničke izbore i da na tome opozicija trenutno najviše radi.

- Po nedavnom istraživanju koje je opozicija dobila, SNS će najverovatnije ubedljivo trijumfovati 2016. na lokalnim izborima. Međutim, s obzirom na ekonomsku situaciju u zemlji, očekuje se da će rasti nezadovoljstvo i da će predsednički izbori biti idealna prilika za promene, što se i na prošlim desilo. Svi uveliko razmišljaju o kandidatu koji bi se našao u drugom krugu protiv kandidata SNS. Ako ne istaknemo nekog svog, onda će naši birači glasati za Ivicu Dačića, čime svakako nismo impresionirani - kažu izvori iz DS.

Tadić bi da se kandiduje

Fonet/N. Đ.

DS i Nova stranka pokušale su da se dogovore sa SDS Borisa Tadića o zajedničkom predsedničkom kandidatu, saznaje Blic.

Ispostavilo se da demokrate i NS traže nekog nestranačkog i nepotrošenog kandidata, a da Tadić razmišlja da se sam ponovo kandiduje.

On je nedavno u intervjuu naveo da će konačnu odluku o tome doneti 2016, ali je zato osuo paljbu na račun Jeremića nazivajući ga "nacionalistom i šovinistom".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online