Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 07.02.2015.
15:39
Beta A

"Ne treba da prihvatimo otimanje Trepče"

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović poručio je danas srpskim pregovaračima da ne prihvate integraciju ustanova, otimanje Trepče i jedinstven sudski sistem sa albanskim vrhovnimtužilaštvom sa neograničenim ovlašćenjima.

Beta
Ivanović: Ne prihvatamo otimanje Trepče

Ivanović je na konferenciji za novinare ocenio da bi takvo prihvatanje Srbima "oduzelo osnovna ljudska prava, pa i pravo na život". Prema njegovim rečima, mehanizmi i pritisci su sinhronizovani i vođeni iz "jednog centra od mentora albanske nezavisnosti".

- Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu prihvatiti nikakvu integraciju, asimilaciju, anacionalizaciju, gubljenje svesti identiteta, naših institucija i naše države koji su uslov našeg ostanka i opstanka na ovim prostorima, rekao je Ivanović i dodao da se može prihvatiti samo ono što vodi ostvarenju vitalnih ljudskih prava, davanju stvarnih nadležnosti i ostajanje u okviru institucionalnog sistema Srbije.

Ivanović je upozorio da bi samo ostajanjem srpskih institucija na Kosovu i Metohiji, Srbima bilo zagarantovano pravo na opstanak i da bi sve ostalo značilo definitivno etničko čišćenje sa ovih prostora.

On je ocenio da u centralnoj Srbiji postoji kampanja protiv institucija, ministra i Ministarstva odbrane, Vojske Srbije koja za cilj ima "destabilizaciju države".

On je upozorio da ucene razne vrste vode ka jednom pravcu a to je da se uplaše Srbi sa Kosova i Metohije da prihvate ono što im nije interes.

Komentarišući smenu ministra za povratak i zajednice Aleksandra Jablanovića, Ivanović je ocenio da smena nije usledila zbog njegove neprofesionalnosti već zato što je osudio nasilje nad Srbima.

- Organizovanje demonstracija tim povodom u Prištini nije slučajno, to je dobro osmišljeno i Albanci sve rade planski, organizovano i sistematski, rekao je on i dodao da bez vrha kosovske vlasti to ne bi bilo moguće.

Prema njegovim rečima, ne deluju bezazleno ni odlasci desetina hiljada Albanaca na zapad koji to rade organizovano u zimsko vreme, kao ni zahtev za 60 hiljada pasoša koje će iskoristiti da se po isteku dozvole za boravak u tim zemljama, po ugovoru o readmisiji vrate u zemlju koja je taj ugovor napravila, a to je Srbija.

POVEZANE VESTI

Subota 07.02.2015. 17:20
novom strategijom ratovanaj ste gubitnici jer niste slozni , ako , tako vam i treba , izgubite sve ..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online