Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 06.02.2015.
04:44
J. L. Petković - Vesti A

Vučić i Nikolić odlažu važne odluke o KiM

Predstavnici Srpske liste sa Kosova na sastanku premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem nisu juče doneli konačnu odluku da li će ostati deo vladajuće koalicije u Prištini, već će, kako su odlučili, prelomiti nakon nove runde pregovora u Briselu zakazane za 9. februar. Sastanak je održan nakon što je kosovski premijer Isa Mustafa smenio Aleksandra Jablanovića, predstavnika liste Srpska sa ministarske pozicije.

Fonet/D. A.
Dođite drugi put: Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova

Na sastanak sa Vučićem došli su članovi vlade u Prištini, zamenik premijera Branimir Stojanović i ministar lokalne samouprave Ljubomir Marić, smenjeni ministar za povratak i zajednice Aleksandar Jablanović i gradonačelnik opštine Štrpce Bratislav Nikolić.

Nakon sastanka, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić istakao je da će se svi budući koraci donositi jedinstveno i u interesu srpskog naroda, i ocenio da je smena srpskog ministra u Prištini bila jednostrani potez koji otežava nastavak dijaloga u Briselu.

Kako je najavljeno, narednom sastanku prisustvovaće i drugi gradonačelnici i drugi predstavnici Srba u kosovskim institucijama, ali se ne zna da li će tada biti reči i o novoj platformi za Kosovo. Naime, i predsednik Tomislav Nikolić očekuje da sa Vučićem posle Brisela razgovara o novoj platformi za KiM.

- Ja sam pripremio neki kroki ali nismo razgovarali da potpuno uđemo u proceduru koja podrazumeva završetak uz potpunu saglasnost nas dvojice, predlog Vladi da dostavi na usvajanje Narodnoj skupštini rezoluciju kojom bi se to konačno rešilo - rekao je Nikolić.

On smatra da bi vlast u Srbiji, ako "krene dalje od Briselskog sporazuma", prećutno učestvovala, ili saučestvovala u uspostavljanju nezavisnosti KiM i istakao da je sa Vučićem već razgovarao o "krajnjem i trajnom rešenju za Kosovo i Metohiju".

Kosovo može, zabrana za Metohiju

Dok su predstavnici Srba bili u Beogradu, u kosovskoj skupštini Arben Gaši, poslanik Mustafine stranke sa kojima je Srpska lista u koaliciji, zatražio je da se naziv "Kosovo i Metohija" ne koristi tokom govora srpskih poslanika u tom parlamentu. Gaši je zatražio od predsednika Skupštine Kosova Kadri Veselija da "kad god neki poslanik upotrebi Kosovo i Metohija u Skupštini, istom oduzme reč. Sednica Skupštine Kosova održana je bez poslanika Srpske liste.

POVEZANE VESTI

Petak 06.02.2015. 09:35
To znaci sto vise trazi,ostace bez nista ! U slucaj srba sa Kosovo. A Beograd nemoze nima nista pomoci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online